Hlas- SD vyzýva ministra na demisiu. Chcel zatajiť kauzu svíň
24 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Róbert Puci sa na svojom profile na sociálnej sieti vrátil ku kauze oľajňáckeho ministra pôdohospodárstva. Podľa neho chcel minister tohto rezortu Samuel Vlčan podporu na svine pred verejnosťou utajiť. Vzorec schválil osobne. Hlas žiada, aby za to minister odstúpil.  

Puci pred dvoma týždňami som oslovil agrorezort so žiadosťou v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Chcel vedieť, kto rozhodol o schválení vzorca vyplácania dvoch miliónov eur za zber údajov o sviniach na Slovensku. Ministerstvo odmietlo odpovedať. Niekto na úrade im však sprostredkoval informáciu, podľa ktorej mal nastavenie vzorca  schváliť osobne minister Vlčan. A on sám nechcel o tejto podpore verejnosti informovať.

Matovičova očista sa nekoná. Podivný vzorec na prideľovanie poľnohospodárskych dotácií
Poľnohospodárske dotácie mali priniesť oživenie a rozvoj rodinných fariem a začínajúcich hospodárov. Pred troma dňami Milan Kyseľ, štátny tajomník na rezorte pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, ponúkol svoju funkciu ministrovi Samuelovi Vlčanovi.... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Vďaka zvláštne a nelogicky nastavenému vzoru dostala firma rodiny štátneho tajomníka OĽaNO Milana Kyseľa 4 500 eur na každú zo šiestich svíň a 10 500 eur získal aj Augustín Polák, kandidát č. 123 do volieb NR SR za OĽaNO.

Hlas – SD na základe informácií, o ktorých povie viac na tlačovej konferencii v utorok, žiada ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuela Vlčana z OĽaNO, aby bezodkladne podal demisiu.

Hlas – SD pripravuje trestné oznámenie. Policajný prezident Štefan Hamran je totiž napriek výzvam a závažným podozreniam z korupcie a zneužitia právomoci verejného činiteľa pri kauze najdrahších svíň a ľudí z OĽaNO „hluchý a slepý“.

Exministra financií zdvihlo farizejstvo OĽaNO zo stoličky
Bývalý minister financií a opozičný poslanec za stranu Smer - SD kritizovalna svojom facebookovom profile riešenie kauzy štátneho tajomníka ministerstva pôdohospodárstva Milana Kyseľa. Štátny tajomník OĽaNO čerpal na svoju rodinnú firmu, ktorá... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.