Exministra financií zdvihlo farizejstvo OĽaNO zo stoličky
05 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Bývalý minister financií a opozičný poslanec za stranu Smer - SD  kritizovalna svojom facebookovom profile riešenie kauzy štátneho tajomníka ministerstva pôdohospodárstva Milana Kyseľa.

Štátny tajomník OĽaNO čerpal na svoju rodinnú firmu, ktorá chová 6 ošípaných až 27 026 eur, teda cca 4500 eur na jednu sviňu. Ako sa k tomu postavil minister Vlčan, vôbec nesvedčí o novej politickej kultúre, ku ktorej sa OĽaNO hlásilo, no mnohonásobne ju popiera.  

Za takúto „zlodejinu“ by Kamenický očakával okamžité odvolanie štátneho tajomníka, ospravedlnenie sa národu a podanie trestného oznámenia. Ale to sa v réžii OĽaNO dlhodobo nedeje.

Opozičný poslanec: Upozornili sme na škandál, Kyseľ odstupuje!
Aké je pokračovanie v kauze zneužitých dotácií štátnym tajomníkom z OĽaNO? Odstúpenie "vinníka". Na sklonku minulého roka poslanec Smeru SD upozornil na neprimerané dotácie na chov prasiat, tu je dohra. "Len pred pár dňami sme poukázali na... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

„Dnes som si však prečítal článok o tom, ako prebehlo Kyseľovo odstúpenie na vlastnú žiadosť a zdvihlo ma zo stoličky. To fakt stojí za to! Vraj štátny tajomník Kyseľ ponúkol svoju funkciu ako reakciu na ,mediálny lynč´ proti jeho osobe. Asi by sme ho mali všetci za to, že si jeho firma prilepšia o 27 tisíc eur, ešte poľutovať! VRAJ minister Vlčan (nominant OĽANO) vníma Kyseľovo rozhodnutie ako prejav vysokej politickej kultúry. Pritom ho mal Vlčan sám okamžite odvolať!“ píše Kamenický.

Dotácia pre rodinnú firmu tajomníka je v poriadku

Podľa ministerstva dať dotáciu firme štátneho tajomníka Kyseľa bolo úplne v poriadku. To však sotva Slovensko pochopí. Minister použil tradičné frázy na obhájenie pridelenia dotácie. Táto situácia sa vraj stala predmetom politického osočovania zo strany opozície a rôznych záujmových skupín či jednotlivcov, ktorým nevyhovuje, že sa zo všetkých síl snažia rezort očistiť od korupcie a netransparentnos­ti.

„Vlčan zaželal Kyseľovi veľa síl do ďalšieho boja za malých a stredných farmárov, ktorí sa vraj vďaka Kyseľovi môžu opäť nadýchnuť. Nadýchol sa však najmä pán Kyseľ a jeho 6 ošípaných! Ostatní farmári na Slovensku ďalej živoria! Aby toho nebolo málo, minister Vlčan spolu s Hegerom nezabudli Kyseľovi za túto zlodejinu a ,výbornú prácu´ na ministerstve ešte aj pekne poďakovať,“ píše Kamenický.

Trestné oznámenie na ministra!? Kto ho podáva tentoraz?
Do redakcie sme dostali mail od občana Humenného, Ľubomíra Gergeľa, v ktorom nás informuje o podaní trestného oznámenia na ministra financií. Generálna prokuratúra toto TO prijala! Ľ. Gergeľ o podaní trestného oznámenia informoval aj na svojom... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balašková

OĽaNO pokračuje v novej politike... pre svojich

Oľaňácky minister Vlčan podľa opozičného politika stratil všetku súdnosť, keď Kyseľa za takúto machináciu poľutoval, zvalil to na opozíciu a poďakoval mu za dobre vykonanú prácu. To je drzosť typická pre túto vládu. To je tá ich nová politická kultúra, ktorou sa oháňajú.  

„Namiesto ospravedlnenia predviedol Vlčan národu toto nechutné divadlo, za ktoré v civilizovanej krajine okamžite odstupuje samotný minister! TAKŽE ,PÁN MINISTER´ VLČAN ODSTÚPTE, S TAKÝMTO PROFILOM NEMÔŽETE ĎALEJ ROBIŤ MINISTRA!“

Tipujte, ako dlho potrvá zahrať do autu trestné oznámenie na politika OĽaNO
Len pred ani nie polhodinou to oznámil na svojej stránke na sociálnej sieti s tým, že štátny tajomník Kyseľ síce odstúpil, ale tým sa to nesmie skončiť. "SVINSKÉ PREŠĽAPY VLÁDY - KYSEĽ ODSTUPUJE, TO ALE NESTAČÍ Ak nevráti neprávom si priklepnutú... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.