Pomáhať a chrániť: Ďalší brutálny útok policajtov voči postihnutej dôchodkyni
23 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Podľa webovej stránky Žaloby voči štátu, ktorú vedie právnička JUDr. Adriana Krajníková, došlo k ďalšej policajnej brutalite voči zdravotne postihnutej dôchodkyni. Dôvod hrubého nátlaku odôvodnili hľadaním zbrane. Situáciu ako aj odkazy na porušenia zákona komplexne popisuje dr. Krajníková, známa bojovníčka proti covidovej totalite.

18. 1. 2022 v poobedňajších hodinach sa 71-ročná pani Kveta vybrala na poštu v Banskej Bystrici. Má vážny sluchový hendikep, takže ľudom s náhubkami ťažko rozumie. Nevie im odčítať z pier. Po vyčkaní poradia pred budovou pošty jej zamestnankyňa security zatarasila svojím telom vstup dovnútra, pretože bez prekrytia dýchacích ciest respirátorom tam vstúpiť nemôže.

S. Peková a I. Bukovský: Blíži sa koniec tohto šialenstva!
Výživový poradca a lekár Igor Bukovský, ktorý je známy aj svojimi odbornými argumentmi proti opatreniam v boji proti covidu 19, čím neraz podráždil koaličných politikov a provládnych odborníkov, zrealizoval na svojom videoportáli rozhovor so... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Napriek výnimke, ktorou sa preukázala, jej bolo ďalej bránené vstúpiť na poštu bez prekrytia dýchacích ciest. Napokon sa jej podarilo vstúpiť a prevziať si poštu. Avšak pri odchode zistila, že vlastne z pošty odísť nemôže. Obmedzovanie jej osobnej slobody odôvodnili  povinnosťou počkať políciu, ktorú na ňu privolali.

Bezdôvodne žiadali občiansky preukaz

Po príchode polície bola pani Kveta vyzvaná na predloženie dokladu totožnosti, to samozrejme bez toho, aby policajti označili dôvod tohto služobného zákroku. Keďže veľmi ťažko počuje (asi tak na 20 %), žiadala ich o napísanie tohto dôvodu. Policajti ignorovali jej legitímnu požiadavku o označenie dôvodu služobného zákroku. Naďalej však trvali na predložení dokladu totožnosti bez označenia dôvodu tejto výzvy. Vyhrážili sa jej predvedením na policajný útvar aj za použitia násilia.

Následne sa pani Kveta telefonicky so mnou spojila. Polícia sa snažila vyhnúť telefonátu s advokátkou, nakoľko nevedel ani sám „pán náčelník“ uviesť právnu kvalifikáciu služobného zákroku. Po dlhom lovení v pamäti odôvodnil zákrok tým, že zisťujú, či dôchodkyňa nemá zbraň. „Toto sa deje len kvôli nenasadeniu si respirátora a servilnému zneužívaniu právomoci verejného činiteľa právnymi analfabetmi v policajnom zbore,“ píše sa veľkými písmenami v texte dr. Krajníkovej.   

Konajúci policajti v danej veci zhliadli v postupe podľa § 18 ods. 1 zákona č. 171/1993 Z. z. možnosť kedykoľvek „vyzvať osobu, aby preukázala svoju totožnosť dokladom totožnosti“, avšak pozornosti im ušlo najdôležitejšie slovné spojenie „ak je to potrebné na plnenie úloh podľa tohto zákona“. Policajt je teda povinný vždy zdôvodniť výkon svojho postupu.

Policajti z protestu v Bratislave predviedli jednu osobu. Má vysvetliť svoje správanie
Po sobotnom proteste na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave predviedli policajti jednu osobu. Má vysvetliť svoje správanie, ktoré mohlo súvisieť s extrémizmom. Na zhromaždení sa zišli odporcovia obrannej dohody s USA, prišli naň aj... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Násilím ju odviedli z pošty

Následne policajti (s poslaním a povinnosťou chrániť a pomáhať) hrubým násilím vyrvali z rúk dôchodkyne telefón a ďalšie osobné veci a odviedli ju na útvar policajného zboru, kde pokračoval ďalší teror a psychický nátlak. 

Predvedenie za účelom overenia totožnosti vykonali aj po tom, čo v jej osobných veciach našli občiansky preukaz a jej totožnosť overili. „Ako podlí zločinci prepadávajúci bezbranné ženy o polnoci a trhajúci im tašku z ruky… Ako podlí zločinci, ktorí po zistení ich možnej zodpovednosti sa neštítia ešte aj klamať, ako u invalidnej dôchodkyni vlastne hľadali zbraň…“ uvádza sa v texte.  

M. Pirošíková informuje, prečo je na ESĽP sťažnosť francúzskych hasičov
JUDr Marica Pirošíková dlhšie upozorňuje na prípad francúzskych hasičov, ktorí odmietajú povinné očkovanie proti covidu. Bývalá zástupkyňa SR na Európskom súde pre ľudské práva (ESĽP) upozorňuje na dôležitosť tohto prípadu, pretože pôjde o... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Iba zákon môže obmedziť ľudské práva!

Nastavené opatrenia a teda ani vyhlášky neukladajú právnu povinnosť nasadiť si rúško ani respirátor,  ako to už uviedol aj Ústavný súd Slovenskej republiky v Náleze zo dňa 31. 12. 2021 sp. zn. PL. ÚS 4/2021 kde s poukazom na čl. 13 ods. 1 písm. a), ods. 2 Ústavy SR uviedol, cit.: „Formálnym predpokladom určenia povinností a medzí práv a slobôd je, že úprava je vydaná vo forme zákona.“

To znamená, že každá povinnosť musí najprv existovať v zákone, až z neho môže byť prevzatá do vyhlášky (príp. iného podzákonného alebo interného aktu) a tam technicky a expertne upravená, pričom povinnosť na prekrytie dýchacích ciest neexistuje v žiadnom zákone Národnej rady SR (ani povinnosť na testovanie na C – 19 ani očkovanie na C – 19).

Vec bude mať dohru v trestnom konaní. Uvidíme, ako ďalší policajní hrdinovia a prokurátori Slovenskej republiky prevezmú „kormidlo“ podlosti a budú sa snažiť vec odmietnuť, že sa vlastne nič nestalo.

MUDr. Bukovsky: Sledujeme ako sa dvojročná manipulácia a ponižovanie ľudí mení na bumerang
MUDr. Igor Bukovský, ktorý od vypuknutia pandémie pravidelne reaguje na slová a rozhodnutia vlády, čo sa týka opatrení, ale kritizoval aj kroky expremiéra Igora Matoviča (OĽaNO) sa pýta: "Čo donútilo bývalého predsedu vlády prvýkrát povedať... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.