Policajti z protestu v Bratislave predviedli jednu osobu. Má vysvetliť svoje správanie
22 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Po sobotnom proteste na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave predviedli policajti jednu osobu.

Má vysvetliť svoje správanie, ktoré mohlo súvisieť s extrémizmom.

Na zhromaždení sa zišli odporcovia obrannej dohody s USA, prišli naň aj predstavitelia ĽSNS. Iné narušenie verejného poriadku polícia na proteste nezaznamenala.

"V priebehu dnešného dňa dohliadali policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave na priebeh oznámeného verejného zhromaždenia, ktoré sa konalo na Hviezdoslavovom námestí. Po skončení verejného zhromaždenia bola jedna osoba predvedená na útvar Policajného zboru za účelom podania vysvetlenia vo veci priestupku extrémizmu," uviedla pre TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková. Dodala, že policajti naďalej monitorujú bezpečnostnú situáciu na území hlavného mesta.

„Mohol by som navštíviť Moskvu" – Čo má Erdogan za lubom?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa ponúkol ako sprostredkovateľ v konflikte na Ukrajine. Pred novinármi vyhlásil, že je pripravený stretnúť sa so svojím ruským náprotivkom Vladimírom Putinom. Takéto stretnutie by mohol spojiť s návštevou... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Na proteste vystúpil tiež Marek Géci z mimoparlamentnej strany Život - Národná strana

Vyše stovke ľudí sa na priestranstve pred ambasádou USA prihovorili v sobotu popoludní aj poslanci za ĽSNS Rastislav Schlosár, Stanislav Mizík i Marian Kotleba a ďalší. Zmluvu považujú za okupačnú dohodu. NATO je podľa nich zločinecká organizácia, na mieste zbierali aj podpisy pod petíciu za vystúpenie Slovenska z NATO. Na proteste vystúpil tiež Marek Géci z mimoparlamentnej strany Život - Národná strana, ktorej šéfuje nezaradený poslanec Tomáš Taraba.  

Kotleba vyčítal prezidentke Zuzane Čaputovej, že dohodu nepodala na Ústavný súd SR. Dodal, že materiál je v nesúlade s Ústavou SR a našimi záujmami. ĽSNS chce, aby sa v parlamente zablokovalo rokovanie o zmluve. Na mieste tiež rozprestreli dlhý transparent s nápisom Stop jadrovým zbraniam na Sliači. Demonštranti skandovali heslá ako "Cudzie vojská nechceme" alebo "My sme tu doma".

"Mvój krásny Igor zlatoústy"
Ak sa o niektorých politikoch hovorí, že lož je ich pracovná metóda, je to iba slabý odvar toho, čo človeku vzíde na um po vzhliadnutí videa, ktoré si pod svoj status na sociálnu sieť zavesil Marian Greksa. Netradične text začíname komentárom pod... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.