Nastal čas na Štubniakove otázky premiérovi
24 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Otázky na premiérov od Juraja Štubniaka nikdy nie je dosť. 

A o premiéroch píšem schválne, lebo pán Štubniak sa vo svojich videách rád pýtal už Igora Matoviča, keď sedel v tomto kresle, tak poďme na tie aktuálne.

Nik vás nemôže nikam zaradiť

A to z jednoduchého dôvodu: "Každý sa totiž zaraďuje sám. Svojim zmýšľaním a hlavne svojimi činmi." V novej sezóne - nové otázky a tie dnešné sa ponesú pod neslovenskou "nálepkou" - omicron edition. "Lebo je to také svetové," ironizuje J. Štubniak. Priznáva však, že už sa mu nerobia s takým espritom, ako pri minulom premiérovi.

  • Obranná zmluva

Aj keď aj podľa J. Štubniaka by bolo výstižnejšie nazvať ju okupačnou. A predviedli to aj jej dvaja protagonisti v minulotýždňových politických debatách. "Generálny tajomník Stoltenberg vyhlásil, že Nemecko sa v dohľadnom čase zbaví amerického jadrového arzenálu. A hneď dodal, že alternatívou je, že ľahko presunieme jadrové zbrane do iných krajín Európy a tiež na východ od Nemecka," cituje Štubniak politika s dodatkom, že zhodou okolností, tam sme aj my. Vďaka záznamom z toho nemožno spraviť hoax. A zmluva je v poriadku aj podľa tejto "nedorobenej právničky, ktorá tento text navnímala a s imaginárnymi ústavnými právnikmi pre zalepenie očí vyfabrikovali zbytočnú doložku." Extrémne zbabelé delegovanie podpisu na ministra obrany jej určite neuberie podiel na vlastizrade.

Štubniak pripomína, že jediným kandidátom v prezidentských voľbách, ktorý jasne deklaroval odpor voči takejto zrade, bol Štefan Harabin. A preto sa, aj keby mal najviac hlasov, nemohol stať prezidentom. "Nebolo by dobré zastaviť sa v stupňujúcom sa šialenstve, kým je ešte čas?" Pýta sa J. Štubniak.

Západ Slovenska zostáva bez vlakov! Železnice rušia tridsať spojov, je tam aj ten váš?
V tých najväčších mrazoch budú Slováci opäť mrznúť na staniciach! Mnohí z nás sa ani tento týždeň svojich vlakových spojení nedočkajú. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) nevypraví v okolí hlavného mesta až tridsiatku spojov! Opäť z... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

  • Povinné očkovanie

Skúšajú to v Grécku a Rakúsku, čo sú krajiny, o ktorých si J. Štubniak myslel, že majú dostatok inteligentného obyvateľstva, no zvlášť jeho grékofilsvo utrpelo značnú ujmu. Na druhej strane, Česi nad tým už neuvažujú. Čo ozaj nečakal, tak ani Igor Hrozný už nepovažuje očkovanie za cestu z bludného kruhu. Preto mu na tento týždeň prepožičiava prídomok "Dobrotivý". "Hoci naše entity na ministerstve nespravodlivosti a chorobníctva už majú svoje analýzy, Ústava či Norimberské zákony im za pozornosť asi veľmi nestoja," konštatuje J. Štubniak a odkazuje na analýzu JUDr. Weisa. Zaujíma ho však jedna vec - ako sa premiér osobne stavia k znásilňovaniu zákonov?

  • Uvoľňovanie proticovidových opatrení

Dochádza k nim napríklad v Británii aj napriek nárastu pozitívnych prípadov. U nás sa ide opačným smerom a vymyslela sa skupina OP+. "Viete mi, podľa možnosti logicky, vysvetliť význam tejto nadskupiny?" pýta sa Štubniak: "Ako nám to má pomôcť?"

  • Čo hodláte robiť s rastom cien na Slovensku?

Zaujíma sa J. Štubniak s tým, že v okolitých krajinách prijímajú rôzne opatrenia. "Poliaci z Tatier ďakujú slovenskej vláde za jej opatrenia, lebo takúto silnú sezónu ešte nezažili. A budú tankovať viac, ako o štvrtinu lacnejšie," objasňuje Štubniak. "Vy máte plnú hubu cudzích agresorov a záujmov kadejakých pharmaloby, ale že značná skupina vášho obyvateľstva skĺzava pod hranicu chudoby je vám absolútne jedno?

  • Viac zelenej ideológie na školách

V minulom roku vyšla príručka o tom, ako deti učiť o zmanipulovaných faktoch o klíme. Napríklad pomocou matematických úloh spojených s očakávanou domnelou zmenou klímy. Úradníci z Bruselu však zabúdajú na to, že sa to nezaobíde bez obetí. Lebo to fatálne zdražovanie, ktoré tu máme teraz, to je ešte len začiatok. Pritom elektromobilita je dokázateľne ekologicky škodlivejšia, ako spaľovacie motory. "Niektorým ostanú súkromné triskáče a jachty, na ktoré sa green deal paradoxne nevzťahuje. Vedeli ste o tom?" pýta sa Štubniak a pokračuje otázkou, či premiér neuvažuje o obmedzení zhubného vplyvu mimovládok na naše deti v školách.

Stále chce byť za peknú, ale už je na nej iba figový list
"Zmluva DCA ide do finále. A vytvára veľký odpor. No a máme tu političku, ktorá chce byť vždy za peknú." Píše publicista a politický komentátor Roman Michelko na portáli veci-verejne.sk. "Tak čo urobí? Vytiahne figový list, ktorý má jej zlyhanie... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

  • Nedôvera ľudí

Tá tu je aj vo veciach, kedy by veriť mali a podľa toho sa aj správať. Lenže polovica obyvateľstva bude presvedčená, že sa jedná o ďalší podvod. "A toto vás vôbec netrápi?" Smeruje na premiéra svoju poslednú dnešnú otázku J. Štubniak. Poslušnosť sa násilím získať nedá. A ak, tak len na nejaký čas. V ľuďoch rastie agresivita, no premiér nerobí nič pre obrusovanie hrán. Skôr naopak - úmyselne ide proti vôli väčšiny národa. "Vy si neuvedomujete, že bod zlomu sa blíži?"

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD