E. Chmelár: Namiesto odborných argumentov, útoky, klamstvá, propaganda
23 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Politológ a historik Eduard Chmelár, známy odporca obrannej dohody medzi Slovenskom a USA, žiada ospravedlnenie za vykonštruované obvinenia, ktoré sa o ňom publikujú na podivných stránkach. Žiada, aby tieto statusy stiahli a verejne sa ospravedlnili. Formou statusu vydal svoje stanovisko.

„Kategorický výrok, že som konfident Ruskej federácie, nie je pravdivý. Kategorický výrok, že tvrdím, že ruská agresia je v poriadku, nie je pravdivý. Kategorický výrok, že toto tvrdenie odznelo počas môjho stretnutia s ruským veľvyslancom Igorom Bratčikovom, nie je pravdivý. Vykonštruované obvinenie, že som na ruskej ambasáde riešil ,produkciu normatívov proruskej propagandy´ o DCA, nie je pravdivé.

Dagmar Kramplová o tom, ako nám úrad prezidenta v prachu vyváľali
Boj o dohodu s USA je aktuálne v prezidentskom paláci. Ide o čas a vláda s prezidentkou sa budú ponáhľať prijať ju. Boja sa, že okupáciu USA ľudia v referende odmietnu, tvrdí Dagmar Kramplová, krajská predsedníčka SNS. Deň hanby Dnes sme boli... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Žiadam uvedené stránky, ktoré tieto čisté lži vyprodukovali a rozširovali, aby do 24 hodín stiahli tento osočujúci status a verejne sa mi za neho ospravedlnili, v opačnom prípade podniknem všetky právne kroky na ochranu svojej cti.“

Iný názor sa trestá, hoci je aj odborný

Chmelár uisťuje, že rešpektuje slobodu prejavu aj vtedy, ak články poburovali svojou zlomyseľnosťou, demagógiou a urážkami. Poukazuje však na propagandistické stránky s nejasným financovaním, ktoré pod rúškom boja proti dezinformáciám produkujú hoaxy a špekulácie. Aby znevážili osoby, ktoré majú iný názor ako Prezidentský palác alebo Veľvyslanectvo USA na Slovensku.

„Nikdy som si nemyslel, že budem pred vami stáť ako štvanec, brániť sa voči vykonštruovaným obvineniam a vyvracať bludy, o ktorých som si myslel, že im nemôže veriť nijaký príčetný človek. Donedávna som sa nad hlúposťou ich autorov smial. Ale ako vysokoškolský pedagóg, ktorý má určitú kvalifikáciu a jeho reputácia je založená aj na dôvere spoločnosti, už nemôžem brať tieto organizované špinavé kampane na ľahkú váhu a musím sa začať brániť,“ píše Chmelár a spája túto kampaň proti nemu s jeho aktivitami proti dohode s USA.

Obyvatelia Sliača sa obávajú ďalšej „invázie“. Stanú sa vojenským cieľom
Plánovaného príchodu Američanov sa obávajú ľudia na Sliači. Potenciálny príchod cudzích vojakov po ratifikovaní dohody medzi USA a Slovenskom vnímajú mnohí negatívne. Príčiny ich obáv publikovala Pravda. Obyvatelia mestečka pri Zvolene majú... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Stretáva sa s mnohými diplomatmi

Namiesto klamstiev podporovaných vládou Chmelár poukázal na fakty. 24. novembra 2021 sa stretol s ruským veľvyslancom, čo bolo známe. Rozprávali sa o 200. výročí narodenia F. M. Dostojevského, o ktorom Denník N publikoval, aby verejnosť nemárnila život s „toxickým spisovateľom“, ktorého by sme vraj mali oslavovať asi tak ako vpád Červenej armády do Československa.

Podľa neho nenávisťou k jednému z najväčších spisovateľov všetkých čias antiruskí šovinisti iba dokazujú, že ich biedna výhovorka, že im vadí Putin, nie ruská kultúra, nebola úprimná. Počas stretnutia s americkým veľvyslancom nepadlo ani slovo o americko-slovenskej dohode.

„A nestretol som sa s ním len raz – dva mesiace predtým sme sa videli v Starom Tekove, v Banskej Bystrici, na Slavíne a pravdepodobne aj inde. Rovnako som sa stretol s britským, francúzskym, poľským, maďarským, izraelským či palestínskym veľvyslancom, s rakúskou, nórskou i kubánskou veľvyslankyňou, s americkými, španielskymi, bulharskými a fínskymi diplomatmi, s veľvyslancami Číny, Indie, Iránu, Kuvajtu a Venezuely. (...) Je to bežná diplomatická prax stretávania sa s mienkotvornými ľuďmi. Chápem, že Naďovým anonymným brigádnikom sa toto nikdy nestane, lebo sa o ich názory nikto nezaujíma,“ píše Chmelár.

Eduard Chmelár: KOMU veriť?! Klamárovi Naďovi alebo The New York Times?
Politológ a historik Eduard Chmelár zareagoval na svojom facebookovom profile na vyjadrenie ministra obrany Jaroslava Naďa. Ten sa vyjadril k medializovaným informáciám o výcviku ukrajinských vojakov na našom území v prípade vojny s Ruskom.... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Obráti sa na súdy

Chmelára hnevá, že verejná diskusia prebieha bez rešpektu k oponentovi a bez úcty k faktom. Mali by byť tvrdo nastavené pravidlá. Najmä keď sa mnohí politici pasujú za tých slušných, no na likvidáciu oponentov zneužívajú agresívne anonymné úderky.

„Odteraz budú musieť takíto nečestní lotri dokazovať svoje výmysly sami. Ak to bude potrebné, aj pred súdom. A nebudem to viac opakovať. Nie som politik, nemusím znášať takú mieru osočovania a rovnako ako znalec mediálneho práva viem, aký je rozdiel medzi kategorickým súdom a hypotetickým. Meno mám len jedno a špiniť mi ho nikto bezdôvodne a beztrestne nebude,“ končí rázne svoj status Chmelár.

Eduard Chmelár zhrnul podsúvané klamstvá o dohode s USA
Historik a politológ Eduard Chmelár zhrnul na stránkach Pravdy najznámejšie klamstvá o obrannej dohode medzi USA a Slovenskom. Tie šíria prívrženci tejto dohody a najmä politici z koalície. Tvrdí, že to, čo prebieha na Slovensku, nie je polemika o... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.