Kniha rozprávok vychovávateľky ako zamiesť s lajdákmi pobúrila verejnosť! Čo na to riaditeľ školy?
20 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Pritlačíme ich k múru a fackami tú ich hlúposť z hlavy vybijeme! Tak takto sa najnovšie učí na školách boju proti ľuďom s iným názorom. No vychovávateľka zo základnej školy v Martine, ktorá knihou rozprávok s pofidérnym textom napísala, si poriadne zavarila!

Poľutovania hodná iniciatíva

Vychovávateľka zo základnej školy v Martine Iveta Matulová svojou knihou rozprávok poriadne pobúrila verejnosť. Zvlášť jedna z rozprávok - Ako ľudia porazili bacili - je úplne cez čiaru. Mnohým dvíha tlak pasáž, kde nabáda deti k násiliu.

Píše o tom, ako treba lajdákov, ktorí nedodržiavajú pravidlá proti koronavírusu, pritlačiť k múru a fackovať...  Škola sa od jej diela dištancuje, píše portál cas.sk.

Nad obsahom stojí rozum

Zbierka rozprávok pre najmenších, ktorá má dopomôcť k zvládnutiu súčasnej situácie, vydesí nielen deti, ale aj dospelých. Vychovávateľka  opisuje boj s koronavírusom spôsobom, nad ktorým sa mnohým zastavuje rozum.

Ich lži a hoaxy ich môžu dostať až pred súd
V relácii Braňo Závodský naživo 19. januára odznelo, že v roku 2019 nemal so zmluvou s USA problém ani Ľuboš Blaha. Redaktor dokonca čítal údajný citát o mediálnej bubline. Informácie, ktoré sa šíria slovenskými médiami uvádza na pravú mieru sám... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

„Hlavne my ľudia rozumní sa bojíme. Ostatní hlupáci - korunní sedliaci - sa neboja a zamorujú naše územie,“ píše autorka. A potom pritvrdzuje: „Odchytáme všetkých lajdákov, pritlačíme ich k múru a slušne, fackami v prievane, tú ich hlúposť z hlavy vybijeme!“ 

Toto je pasáž, ktorá v čitateľoch vzbudzuje poriadne rozhorčenie.

Zdroj: FB/JD

Škola sa dištancuje

Riaditeľ školy Jozef Krížo dáva od tohto diela ruky preč. „Ja som o danej rozprávke nevedel. Pre mňa je to novinka. Ja aj škola sa dištancujeme od vyjadrení autorky v spomínanej rozprávke. Je to jej súkromná aktivita,“ povedal riaditeľ.

Prekročila hranicu zákona?

„V danom prípade by teoreticky mohlo ísť o trestný čin podnecovania. Uvedené by však muselo vyplývať z celého kontextu danej knihy a priamo nabádať iných na spáchanie trestného činu. V opačnom prípade by to bolo možné považovať iba za názor autorky,“ vyjadril sa advokát Róbert Bános. 

O servilných oportunistoch
Niekedy stačí napísať málo. Krátkym statusom na sociálnej sieti však Tomáš Taraba napísal všetko. Téma je Richard Sulík a jeho neochvejné "postoje". Oportunista, ktorý súc proti všetkému, to všetko aj schváli "Sulík je proti sankciám proti... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Názor odborníčky

"Vylučuje to akúkoľvek toleranciu a to, čo dookola hovoríme deťom, že treba rešpektovať názor každého, pretože každý z nás je iný a tá inakosť sa tu úplne vymýva," upozorňuje psychologička Gabriela Herényiová.

Dodáva, že je to niečo, čo ide proti zdravému rozumu. "A vydávať to v písomnej forme sa mi zdá pritiahnuté za vlasy. Ako keby chcela autorka prísť s návodom, ako zamiesť s ľuďmi, ktorí nám nevyhovujú. Všade brojíme proti šikanovaniu, proti rozdeľovaniu spoločnosti a nakoniec niečo takéto vydáme...," krúti hlavou odborníčka.

Triediť sa má odpad, nie ľudia
"S absolútnym pokojom v duši a bez hnevu či agresivity voči ľuďom, ktorí prijímajú protipandemické opatrenia, verejne vyhlasujem, že neprijmem pozvanie na žiaden festival, besedu, čítačku či kongres a ani nebudem prednášať, ak bude platiť... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.