Bývalá americká kongresmanka varuje: Čakajte, že život, ako ho poznáme, sa skončí!
22 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Pripravte sa na zničenie sveta! Toto predpovedá bývalá členka kongresu USA. Tulsi Gabbardová varovala, že „život, ako ho poznáme“, sa skončí, ak bude napätie medzi Moskvou a Washingtonom naďalej „eskalovať“, informuje portál RT.

Vojnoví štváči v Bielom dome

Bývalá americká kongresmanka Tulsi Gabbardová vo štvrtok prostredníctvom Twitteru stroho varovala pred rastúcim americko-ruským napätím. Upozornila, že konflikt medzi „dvoma jadrovými ozbrojenými mocnosťami“ sa môže skončiť iba „zničením sveta a života, ako ho poznáme“. 

„Vojnoví štváči“, ktorí sú v súčasnosti v úrade, eskalujú napätie s Ruskom. Prezident Joe Biden a ďalší predstavitelia jeho administratívy vydali kvôli nedávnym vojenským presunom Rusku viacero hrozieb. Varujú pred napadnutím Ukrajiny.

Moskva to poprela a uviedla, že tieto manévre jednotiek sú internou záležitosťou a akékoľvek obvinenia z plánovanej ofenzívy sú neopodstatnené.  

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/20/ked-vojna-tak-s-prekvapenim-video

Podporovatelia vojen o zmenu režimu

Gabbardová, jedna z najhlasnejších kritikov Demokratickej strany súčasnej administratívy, zahrnula do svojho tweetu klip s rozhovorom pre Fox News. V ňom konkrétne poukázala na ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena a poradcu pre národnú bezpečnosť Jakea Sullivana ako na podporovateľov „vojen o zmeny režimu“. Dodala, že sú to ľudia, ktorí „ovplyvňujú rozhodnutia, ktoré prijíma tento Biely dom“.

USA sa vyhráža Rusku katastrofou

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová tento týždeň varovala, že ruská ekonomika bude mať „vážne problémy“, ak napadne Ukrajinu. Predstavitelia USA zvažujú prísne ekonomické sankcie voči Rusku, ako aj obmedzenia vývozu, ktoré by mohli potenciálne ovplyvniť hlavné priemyselné odvetvia. 

Biden počas dlhej tlačovej konferencie v stredu podobne varoval, že invázia na Ukrajinu by bola pre Rusko „katastrofa“. Pritom tvrdil, že závažnosť americkej reakcie bude závisieť od konkrétnych krokov Ruska. "Ak skutočne urobia to, čo sú schopní so silami zhromaždenými na hraniciach, bude to pre Rusko katastrofa," uviedol Biden.

Keď sa nahneváme, budeme zlí!
Rusko oznámilo sériu vojenských cvičení v Atlantiku, Tichomorí a Stredomorí. Informuje agentúra TA SR. Ruské vojenské námorníctvo uskutoční v januári a februári sériu námorných cvičení, ktoré sa odohrajú v Atlantickom oceáne, Tichomorí, Arktíde a... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | TA SR/ Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.