Keď sa nahneváme, budeme zlí!
20 | 01 | 2022 I TA SR/ Ivan Brožík

Rusko oznámilo sériu vojenských cvičení v Atlantiku, Tichomorí a Stredomorí. Informuje agentúra TA SR.

Ruské vojenské námorníctvo uskutoční v januári a februári sériu námorných cvičení, ktoré sa odohrajú v Atlantickom oceáne, Tichomorí, Arktíde a v Stredozemnom mori.  

Rozsah je veľký

Ministerstvo obrany Ruskej federácie  spresnilo, že do manévrov sa zapojí viac ako 140 vojnových lodí a podporných plavidiel, vyše 60 lietadiel, 1000 kusov vojenskej techniky a približne 10.000 vojakov.

Hlavným zameraním cvičenia je podľa správy agentúry RIA Novosti nácvik "súčinnosti námorníctva a vzdušných síl pri ochrane ruských záujmov v oceánoch, ako aj (príprava) na boj proti vojenským hrozbám voči Ruskej federácii" prichádzajúcim z mora a oceánov, uviedlo ministerstvo.

Jasná, hoci nepriama odpoveď na aktivity USA a NATO

Manévre sa budú týkať vôd morí susediacich s ruským územím, ako aj v operačne dôležitých oblastiach. Samostatné cvičenia sa uskutočnia vo vodách Stredozemného, Severného a Ochotského mora, ako aj v severovýchodnej časti Atlantického a Tichého oceánu.
Agentúra AFP poznamenala, že avizované vojenské cvičenia sa odohrajú v čase zvýšeného napätia vo vzťahoch medzi Ruskom a Západom, ktorý Moskvu podozrieva z hromadenia jednotiek pri hraniciach s Ukrajinou a prípravy vpádu na jej územie. Rusko tieto dohady odmieta. Informovala TA SR.

Dodávka zbraní na Ukrajinu: Británia vysiela jasný signál (VIDEO)
Británia dodala Ukrajine protitankové zbrane. Má ich použiť na sebaobranu v konflikte s Ruskom. Touto podporou vysiela Spojené kráľovstvo jasný politický signál, píše gmx.net. Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

__________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.