A je to tu! Už v marci prebehne v Lešti slovensko-americké cvičenie s 3-tisíc vojakmi!
20 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Ešte nie je ani oficiálne podpísalá dohoda s USA ale plány sú už jasné! Priestory Centra výcviku Lešť, posádkového cvičiska Levice a tiež letiska Sliač môžu už 1. marca očakávať 3000 vojakov s približne 1000 kusmi techniky.

Na cvičení Saber Strike, ktoré sa uskutoční od 1. do 14. marca v priestoroch Centra výcviku Lešť, posádkového cvičiska Levice a tiež letiska Sliač, sa zúčastní 3000 vojakov s približne 1000 kusmi techniky, informujú Parlamentné Listy.

Idú skúmať obranné spôsobilosti

Zámerom cvičenia podľa hovorcu Ozbrojených síl SR Štefana Zemanoviča je preskúšanie dôležitých obranných spôsobilostí a spolupráce profesionálnych vojakov v medzinárodnom zoskupení.

Tí, ktorým vzdelanie nič nehovorí, vymýšľajú zákony, ako jeho nevyhnutnosť obísť
Matúš Šutaj Eštok, poslanec NRSR za stranu HLAS - SD, právnik, upozornil na svojej sociálnej sieti na ďalší nezmyselný zákon, ktorý predkladá Peter Kremský z OĽaNO. Podľa neho by mohli právne službby poskytovať aj čerství absolventi fakúlt. Tým sa... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Výzva pre ozbrojené sily

Slovensko sa tak zapojí do širšej série cvičení od Pobaltia cez Poľsko, Českú republiku až po Rumunsko. Ako uviedol náčelník Generálneho štábu OS SR Daniel Zmeko, organizácia cvičenia tohto rozsahu je pre ozbrojené sily výzvou.

Po skončení vraj odídu

Zároveň doplnil, že zahraniční vojaci rovnako ako technika po ukončení cvičení opustia územie SR.

Armáda v tejto súvislosti pripomína, že cvičenie je dlhodobo plánované a bolo koncom minulého roka štandardne schválené vládou SR. Podujatie nemá súvis s Dohodou o obrannej spolupráci s USA.

O servilných oportunistoch
Niekedy stačí napísať málo. Krátkym statusom na sociálnej sieti však Tomáš Taraba napísal všetko. Téma je Richard Sulík a jeho neochvejné "postoje". Oportunista, ktorý súc proti všetkému, to všetko aj schváli "Sulík je proti sankciám proti... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.