Rebelov v Trnave prišiel podporiť Š. Harabin. Dával užitočné rady
19 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Bývalý sudca aktivista, výrazný odporca proticovidových opatrení prišiel podporiť rebelov z reštaurácie Hollywood Burger v Trnave. Jeho majiteľ Ivan Belovič a jeho zamestnanci vzdorujú štátnym orgánom, odmietajú ich reštrikcie a ukazujú, ako sa má bojovať s opatreniami, ktoré likvidujú malých podnikateľov. Neboja sa ani polície, ani kontrol od hygieny. Návštevu Harabina zachytili na videu, v ktorom tento sudca a právnik dáva rady ostatným, ktorí zatiaľ pasívne mlčia.

Rozhovor s Harabinom viedol majiteľ reštaurácie I. Belovič. Prvá téma sa týkala opatrení a prípravy nových opatrení od hlavného hygienika J. Mikasa. Harabin jednoznačne vyhlásil, že všetky Mikasove vyhlášky, ktorými sa obmedzujú základné práva (nosenie rúšok, obmedzovanie slobodného pohybu, kontrola zdravotnej dokumentácie, právo zhromažďovať sa právo na podnikanie) sú nulitným právnym aktom. Ľudia teda nemajú právnu povinnosť to rešpektovať, teda občan nemá právnu povinnosť nosiť rúško, testovať sa, preukazovať svoj zdravotný stav, obmedzovať svoje podnikanie. Obmedziť ľudské práva môže iba zákon, teda parlament.

Univerzity budú o režime výučby v letnom semestri rozhodovať čoskoro
Univerzity budú v najbližších dňoch rozhodovať o režime výučby v letnom semestri. Zhodujú sa na tom, že budú postupovať podľa nariadení a odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR a ministerstva školstva za dodržania protiepidemických opatrení... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

Mikas žiadny režim nemôže určiť. Otvorte prevádzky!

Potvrdil to aj Ústavný súd (ÚS). Harabin sa čudoval, že majú v ich vlastnej prevádzke zatvorené dvere. Na odpoveď, že dodržiavajú režim OP, Harabin jednoznačne povedal, že Mikas takéto niečo nemôže určiť. Zdvihol sa a manifestačne otvoril dvere reštaurácie Hollywood Burger.

Harabin uznal, že ÚS reagoval na podnet ombudsmanky Patakyovej, ktorý sa týkal inej záležitosti (povinnej karantény). Napriek tomu je zdôvodnenie ÚS o možnosti obmedzenia ľudského práva len zákonom právne relevantný.

Slúžiaci režimu konajú trestné činy

Podľa Harabina sa aj tí, čo vykonávajú právne nulitné akty zúčastňujú na páchaní trestného činu. Belovič na okraj poznamenal, že namiesto toho, aby prevádzky držali pokope, ešte na nich posielajú udania.

Druhá otázka na Harabina bola, čo by mali robiť prevádzky, keď ich príde hygiena na 30 dní zavrieť. Odpoveď bola jednoznačná. Treba podať žalobu, ak by nadriadený administratívny orgán rozhodol v neprospech prevádzky. A žiadať v nej odškodnenie. Dá sa žiadať aj odškodnenie za ušlý zisk. Ale ak príde na prevádzku takáto kontrola, treba ich požiadať o legitimáciu. Ak sa nelegimitujú, netreba sa s nimi zaoberať.

Oddnes nezabudnite na respirátor
Platia nové opatrenia, pribudol režim OP plus, respirátory sú vonku povinné Na Slovensku platia od stredy nové pandemické opatrenia v súvislosti s variantom omikron. Do praxe ich priniesli nové vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, ktoré... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

Policajti neprisahali na Mikasa

Keby prišli s policajtmi, aj tí sa podľa Harabina podieľajú na trestnej činnosti, proti ktorej sa má občan právo brániť. Policajti prisahali na Ústavu, nie na Mikasa. A to, že Mikas koná na základe zákona sú irelevantné argumenty. Ako matrikárka nemôže rozvádzať, tak Mikas nemôže obmedziť ľudské práva. Treba postupovať slušne, rozhodne, rázne a iba s osobami, ktoré sa legitimizujú.

Tretí okruh tém sa týkal toho, prečo ÚS doposiaľ nekonal. Podľa Harabina ÚS je podriadený štátnej službe, čo je v absolútnom rozpore s nezávislosťou súdnictva. Vinu prikladá predsedovi ÚS Fiačanovi, na ktorého zrejme niečo majú, tak s nimi kolaboruje. Problémom je však aj ombudsmanka, ktorá nekoná a necháva popierať ľudské práva už takmer dva roky, koná proti ľuďom a nezasahuje okamžite.

MUDr. Juraj Mesik cituje "Jediná cesta z totalitarizmu je TOTÁLNY odpor!"
MUDr. Juraj Mesik odporúča na sociálnej sieti každému slobodnému občanovi Slovenska a Česka prečítať si krátky, stručný a jasný príhovor Roberta F. Kennedyho ml., ktorý prostredníctvom neho prehovoril k Rakúšanom bojujúcim za slobodu seba a... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Aj v núdzovom stave určuje povinnosti len zákon

Ďalšou otázkou bolo, aký vplyv na vyhlášky a obmedzenia má vyhlásený núdzový stav. Núdzový stav a vyhlášky Harabin vysvetľuje ako dve rozdielne veci. Či je núdzový stav, či nie je, obmedziť ľudské práva môže len zákon!

Na záver Harabin povedal, že šírenie osvety je jeho ľudská povinnosť. Nie sú mu ľahostajné bežné osudy ľudí. Upozornil riaditeľov nemocníc, škôl, polície, jednotlivých policajtov, aby nepáchali trestnú činnosť. Ľudia by sa zase nemali nechať šikanovať. Ak ich niekde obmedzia na základe Mikasových vyhlášok, treba okamžite podať trestné oznámenie.

Zodpovední budú potrestaní

Ak by sa každý tomuto vzoprel, bol by úspešný. Škoda bude podľa neho nahradená a tí, čo toto všetko spáchali, budú potrestaní. Korona do pol roka skončí podľa Harabina. Najmä ak sa ľudia postavia tejto „fašistickej chunte“. Všetkým týmto opatreniam ide o rozdelenie obyvateľstva a o zlomenie vôle národa, bežného človeka napríklad násilným očkovaním.                      

Mnohí z vás riešia problém: Ste zaočkovaní jednou z dávok v zahraničí? Na Slovensku ako keby ste neboli!
Ak ste podstúpili očkovanie v zahraničí, máte problém! Vydávanie digitálnych covid preukazov v rámci Európskej únie je dočasne pozastavené a tak Slováci, ktorí sa zaočkovali v zahraničí, nie sú na Slovensku evidovaní ako zaočkovaní, píše denník... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

___________________________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.