Generál Lengvarský asi schytal v Ománe úpal
19 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Napriek tomu, že mnohé krajiny ustupujú z povinného očkovania a čoraz viac sa potvrdzuje jeho nízka účinnosť, generál Lengvarský, minister zdravotníctva, po svojej nevhodnej dovolenke v čase pandémie stále trvá na povinnom očkovaní. A to aj napriek tomu, že jeho stranícky šéf Igor Matovič v ňom viac nevidí zmysel. Informáciu o postoji Lengvarského priniesla TA3.

Lengvarský oznámil, že právna analýza k možnosti zaviesť povinné očkovanie je pripravená. Ide o tú právnu analýzu, s ktorou meškal. Medzitým sa začína ustupovať z povinného očkovania. Generál-minister si však opakuje svoje. S analýzou chce oboznámiť najprv predsedu vlády Eduarda Hegera.

Nezmyselné a nelogické opatrenia Mikasa pozdvihli aj slovenských maloobchodníkov
Žiadame o prehodnotenie OP režimu, píše sa v statuse Iniciatívy slovenských maloobchodníkov. Iniciatíva slovenských maloobchodníkov požiadala Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky o... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Minister ako pravý dôstojník káže: „Ja osobne som naďalej za povinné očkovanie, minimálne v prípade vybraných rizikových skupín,“

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, ktorá s Lengvarským na analýze pracovala, uviedla, že štúdia sa zaoberala „celou škálou dôvodov, pre ktoré by bolo potenciálne možné zaviesť povinné očkovanie“. Ani Kolíková viac o svojom diktátorskom zámere nič viac nepovedala.

Analýza sa mala v zmysle schváleného uznesenia vlády zaoberať aj možnosťami zavedenia povinného očkovania proti ochoreniu covid-19 a možnosti obmedzenia úhrady z verejného zdravotného poistenia za zdravotnú starostlivosť poskytnutú osobe s ochorením covid-19, ktorá sa rozhodla dobrovoľne sa nezaočkovať proti tomuto ochoreniu.

Proti povinnému očkovaniu sú viacerí ministri. Za bezpredmetnú otázku to v súvislosti s nástupom novej vlny omikron považuje minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak, témou dňa z rovnakého dôvodu to nie je pre ministra financií a vicepremiéra Igora Matoviča.

Ďalšia úprava obmedzení pre žiakov
Ministerstvo školstva: Mladší žiaci sa môžu zúčastňovať mimovyučovacích aktivít bez obmedzenia Žiaci do 12 rokov a dvoch mesiacov sa môžu zúčastňovať mimovyučovacích aktivít (napríklad v základných umeleckých školách, centrách voľného času,... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.