Ďalšia úprava obmedzení pre žiakov
19 | 01 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Ministerstvo školstva: Mladší žiaci sa môžu zúčastňovať mimovyučovacích aktivít bez obmedzenia

Žiaci do 12 rokov a dvoch mesiacov sa môžu zúčastňovať mimovyučovacích aktivít (napríklad v základných umeleckých školách, centrách voľného času, jazykových školách, krúžkovej činnosti, športových aktivitách a súťažiach) v školách a školských zariadeniach bez obmedzenia, avšak s dôrazne odporúčaným režimom OTP (očkovaný, testovaný, prekonaný). Vyplýva to z aktualizovaného školského semaforu v školskom roku 2021/2022, ktorý je manuálom pre všetky druhy škôl a školských zariadení, zverejneného na webe rezortu školstva.

Školák od 12 rokov a dvoch mesiacov sa môže zúčastňovať mimovyučovacích aktivít v školách a školských zariadeniach, avšak iba za podmienky režimu OTP (očkovaný, testovaný, prekonaný). Informovala TA SR

Tvrdé podmienky

Krúžková činnosť sa v školách bez obmedzenia môže vykonávať len v prípade, ak sú v krúžku v škole žiaci jednej triedy, teda sa nepremiešavajú. Na účel testovania sa môže použiť aj antigénový samotest zo školy nie starší ako 48 hodín, jeho vykonanie môže potvrdiť rodič alebo poverená osoba prostredníctvom "Potvrdenia o vykonaní antigénového samotestu s negatívnym výsledkom". Na účely samotestovania žiak obdrží samotesty len prostredníctvom svojej kmeňovej školy.

Ako s odpadom

Pri samotestovaní pred mimovyučovacou aktivitou je potrebné zabezpečiť epidemické opatrenia ako ROR – ruky, odstup, rúška a dezinfekciu priestorov, v ktorých sa vykonávalo samotestovanie. Odpad z testovania sa podľa školského semaforu nepovažuje za nebezpečný odpad. Takýto odpad sa likviduje ako bežný odpad a je potrebné ho dať do plastového obalu, ktorý sa uzatvorí. Obal sa vyhadzuje do komunálneho odpadu, a to bez ohľadu na výsledok testu.

Romana, Romana, ach, TOTO mohol zobrať na kandidátku iba...
Byť v koži redaktorov, ktorí musia, alebo chcú klásť otázky poslankyni NR SR Romane Tabák (OĽaNO), by nechcel asi nikto z verejnosti. Po vzhliadnutí videa, ktoré zverejnila stránka Zomri nedávno si môžeme klásť už iba jedinú otázku: "Romana,... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

__________________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.