Nezmyselné a nelogické opatrenia Mikasa pozdvihli aj slovenských maloobchodníkov
19 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Žiadame o prehodnotenie OP režimu, píše sa v statuse Iniciatívy slovenských maloobchodníkov.

Iniciatíva slovenských maloobchodníkov požiadala Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky o prehodnotenie opatrení v maloochode, aby nedochádzalo k diskriminácií vybraných predajní, ktoré sa nezmestili do výnimiek.

Ďalšia úprava obmedzení pre žiakov
Ministerstvo školstva: Mladší žiaci sa môžu zúčastňovať mimovyučovacích aktivít bez obmedzenia Žiaci do 12 rokov a dvoch mesiacov sa môžu zúčastňovať mimovyučovacích aktivít (napríklad v základných umeleckých školách, centrách voľného času,... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

Od dnes totiž môže veľká časť maloobchodu fungovať v režime základ, ale napríklad kníhkupectvá, predajne spotrebnej elektroniky alebo nábytku môžu byť prístupné len v OP režime.

„Nerozumieme, prečo musia títo maloobchodníci znášať nelogické opatrenia len preto, že predávajú iný typ sortimentu. Ich prevádzky sú totiž rovnako bezpečné ako prevádzky iných podnikateľov. Veríme, že kompetentní túto situáciu pochopia a zjednotia režim naprieč celým maloobchodom.

Oddnes nezabudnite na respirátor
Platia nové opatrenia, pribudol režim OP plus, respirátory sú vonku povinné Na Slovensku platia od stredy nové pandemické opatrenia v súvislosti s variantom omikron. Do praxe ich priniesli nové vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, ktoré... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

Výskumy potvrdzujú, že naše prevádzky sú bezpečné pri dodržiavaní hygienických opatrení. Ak si zákazníci nedávajú dolu respirátor, riziko nakazenia sa prakticky neexistuje.

Odôvodňovať to vyššou mobilitou nemá v aktuálnej situácii zmysel, proti tomuto argumentu hovorí aj čiastočný lockdown na prelome novembra a decembra minulého roka, kedy zatvorenie prevádzok nijako nezlepšilo situáciu a zároveň opätovné otvorenie situáciu nezhoršilo,“ píše sa v statuse.

Ďalší týždeň a zase nové opatrenia. Tlak na očkovanie sa zvyšuje
Túto stredu začnú platiť nové opatrenia, ktoré vláda minulý týždeň schválila. Kvôli údajnej nepredvídateľnosti vlny omikron budú opatrenia platiť plošné a k starému COVID automatu sa nevrátime. Detaily predstaví Úrad verejného zdravotníctva vo... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?
Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.