Peter Pellegrini tvrdo proti Korčokovej a Naďovej dohode s USA. Pozrite, ako vycvičil redaktora RTVS
18 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

V rámci tlačovej besedy predstaviteľov strany Hlas - SD odzneli aj novinárske otázky. Jednou z nich bola aj otázka, ktorú položil redaktor RTVS a pýtal sa Petra Pellegriniho (Hlas - SD) na obrannú zmluvu s USA.

Redaktor sa odvolal na tvrdenie koalície, podľa ktorej Pellegrini a členovia strany Hlas - SD vytlkajú politické body, keďže v minulosti bol tiež Pellegrini zástancom podobnej zmluvy.

Redaktor RTVS aj citoval Pellegriniho slová z marca 2019. "Takáto zmluva nemôže byť mandátom na prítomnosť ozbrojených síl na našomm území. Dnes hovoríte opak. Čo sa zmenilo?" Znela otázka.

Alojz Hlina: Kyseľ učil chovať kravy v Gruzínsku za dotáciu 50 tisíc! A to nie je všetko!
...To, že som paranoidný, ešte neznamená, že po mne nejdú …" Výrokom z nemenovanej knihy začína Alojz Hlina príspevok, v úvode ktorého kladie otázky a v závere konštatuje, prečo je dnes už bývalý štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva Kyseľ... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

"...nevkladajte mi do úst slová, ktoré nie sú pravdivé"

"No to sa zmenilo, že je úplne iný text. A vás poprosím, aby ste mi nevkladali do úst, čo nie je pravda. Ja som povedal a nemením svoj názor od roku 2019, keď som ako predseda vlády povedal. A teraz ma dobre počúvajte a to mi citujte kedykoľvek. Nikdy nedovolím na rokovanie vlády predložiť zmluvu s USA, ak tam bude podozrenie, že ide o zásah do zvrchovanosti SR, územnej celistvosti SR, žeby mohla byť v rozpore s Ústavou SR, alebo zakladala právo prítomnosti cudzích základní, alebo cudzích vojsk na území SR. To bolo moja jasné stanovisko a nikdy sa taká zmluva na rokovanie vlády ani nedostala," odpovedal Peter Pellegrini.

To, čo podľa Pellegriniho predstavovalo tú veľkú búrku v koši bolo, že niekto ten návrh z USA predložil a začalo sa o ňom diskutovať.

Pellegrini prízvukoval, že povedal, že nikdy na vláde neprejde, pokiaľ budú štyri pochybnosti a ani nikdy neprešiel. "Teraz ten vládny návrh prešiel a mnoho z týchto pochybností v tom texte sú, takže to je ten diametrálny rozdiel. Ja som takúto zmenu v takomto znení a v takomto postavení Slovenska voči inej mocnosti nikdy nepodporoval," uviedol Pellegrini.

Peter Pellegrini: Ak exprezident Kiska, podľa prokuratúry, spáchal nejaké skutky, tak nech sa zodpovedá!
Bývalý slovenský prezident a zakladateľ politickej strany Za ľudí Andrej Kiska sa by už možno o niekoľko týždňov mohol postaviť pred súd ako obvinený. Vyšetrovateľ ukončil prípad v daňovej kauze jeho firmy KTAG. A navrhol podanie obžaloby. Čo na... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová