Peter Pellegrini načrtol referendové otázky
19 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

"O referendových otázkach sa strana Hlas – SD, Petra Pellegriniho plánuje radiť a budú ich zvažovať," uviedol v rámci tlačovej besedy Peter Pellegrini.

Strana Hlas - SD sa má podľa Pellegriniho radiť aj o tom, či majú byť využité aj aktivity odborárov, ktorí už mali petičnú akciu a vyzbierali 300 tisíc podpisov pod referendovú otázku. Otázka strany Hlas - SD má byť sociálna otázka. Referendové otázky by mali byť podľa neho tri. Ozrejmil aj to, ktoré by to podľa neho otázky mohli byť.

"Jednou z nich je, či by na Slovensku mal byť zastropovaný odchod do dôchodku v Ústave Slovenskej republiky, čo terajšia vládna koalícia zrušila. Na to robili odborári naozaj veľkú petičnú akciu a tie podpisy majú," povedal predseda strany Hlas - SD.
"Ďalšou otázkou podľa Pellegriniho je aj to, či by nebolo dobré hovoriť aj o garantovaní toho, že minimálna mzda bude tvoriť napríklad 60 percent napríklad z priemernej mzdy, čo opäť táto vláda zrušila," dodal.

Podľa Petra Pellegriniho sa dá hovoriť aj o tom, že to môže byť otázka, či sme za to, aby ženy a muži boli odmeňovaní absolúne rovnakým spôsobom ak vykonávajú rovnaký typ práce a aby to bolo možno zakotvené aj v Ústave SR. "Aby nikto nemohol zneužívať postavenie žien a dávať nižší plat len kvôli tomu, že sú ženy, hoc vykonávajú tú istú prácu ako muži," dodal na tlačovej besede.

Tých otázok je podľa Pellegriniho viac a budú zvažovať, ktorá by mohla byť tá najdôležitejšia a radiť sa budú s ľuďmi, ktorých sa tie otázky týkajú a vyberú ju podľa toho,ktorá bude mať najväčšiu podporu. Súčasťou toho referenda, ako uviedol Pellegrini by nemala byť otázka o skrátení volebného obdobia.

Peter Pellegrini: Ak exprezident Kiska, podľa prokuratúry, spáchal nejaké skutky, tak nech sa zodpovedá!
Bývalý slovenský prezident a zakladateľ politickej strany Za ľudí Andrej Kiska sa by už možno o niekoľko týždňov mohol postaviť pred súd ako obvinený. Vyšetrovateľ ukončil prípad v daňovej kauze jeho firmy KTAG. A navrhol podanie obžaloby. Čo na... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Petičný výbor pripravuje nasledovné otázky

"Pokiaľ mám informácie, tak petičný výbor pripravuje nasledovné: 1. otázka - zmena Ústavy SR. Druhá otázka základne a my chceme vložiť aj tretiu otázku, pretože sme presvedčení, že keď sa zmení Ústava SR, tak my už 600 tisíc platných podpisov u pani prezidentky máme, pretože Ústavný súd nespochybil samotnú petíciu. On len povedal, že Ústava nemôže momentálne umožniť vypísanie predčasných volieb." Dodal Peter Pellegrini.

Alojz Hlina: Kyseľ učil chovať kravy v Gruzínsku za dotáciu 50 tisíc! A to nie je všetko!
...To, že som paranoidný, ešte neznamená, že po mne nejdú …" Výrokom z nemenovanej knihy začína Alojz Hlina príspevok, v úvode ktorého kladie otázky a v závere konštatuje, prečo je dnes už bývalý štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva Kyseľ... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.