Andrej Kiska nezadržateľne smeruje na lavicu obžalovaných
17 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Bývalý slovenský prezident a zakladateľ politickej strany Za ľudí Andrej Kiska sa už možno o niekoľko týždňov postaví pred súd ako obvinený v daňovej kauze svojej firmy  KTAG. Jeho kauza sa dostáva do finále.

Polícia ukončila vyšetrovanie firmy Andreja Kisku, cez ktorú si mal financovať svoju volebnú kampaň a náklady za kampaň si mal následne zarátať do výdavkov firmy, aj keď tá to v popise činnosti nemala.

Slovenská republika ešte nikdy nebola tak blízko vojny!
Ľuboš Blaha na svojom profile na sociálnej sieti uverejnil príspevok s názvom Slovenská republika ešte nikdy nebola tak blízko vojny! Reaguje na informácie, ktoré zverejnili americké médiá. Prináša správu, ktorú priniesol americký denník New York... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v decembri 2019 obvinil bývalého prezidenta Kisku z páchania ekonomickej trestnej činnosti, ktorý mal Kiska spáchať v rokoch 2013 a 2014 ako konateľ spoločnosti KTAG. Dnes to vyzerá tak, že dôkazy sú už zozbierané a prechádza sa do finálnej fázy.

Kiska obviňuje Fica

Bývalý prezident už od začiatku tvrdil, že jeho obvinenie je pomstou Roberta Fica za to, že s ním prehral v prezidentských voľbách alebo preto, že ho odmietol dať na ústavný súd. Podľa Kisku to mal byť práve predseda Smeru, ktorý diskreditáciu jeho osoby priamo riadil.

Kisku však usvedčujú mnohé listinné dôkazy, ako napríklad účtovníctvo jeho firmy alebo skutočnosť, že samotný Kiska podal za spoločnosť niekoľko opravných daňových priznaní a rovnako tak sa rozhodol využiť nástroj účinnej ľútosti, čím v podstate svoju vinu priznal.

Spôsobil škodu štátu

Na začiatku vypuknutia exprezidentovej kauzy informovala polícia, že obvinenie Andreja Kisku súvisí s podvodom, ktorého sa dopustil tým, že zaúčtoval daňové doklady na prezidentskú volebnú kampaň do účtovníctva spomínanej firmy KTAG. Vyšetrovateľ napokon vyčíslil, že spomínaná spoločnosť mohla štátu spôsobiť škodu za približne 156-tisíc eur.

Do vyšetrovania prípadu boli okrem slovenských orgánov zapojené aj vyšetrovacie orgány z Českej republiky, ktoré boli prizvané na pomoc. „V trestnej veci obvinených Ing. Andrej K. a Ing. Eduard K. bolo vyšetrovanie ukončené a vyšetrovací spis bude v priebehu mesiaca január 2022 predložený na Krajskú prokuratúru v Prešove,“ uviedla policajná hovorkyňa Andrea Dobiášová.

Chystajú sa ďalšie protesty. Kedy to koalícii dôjde?
Napriek neutíchajúcim protestom masívne kritizovaná koalícia nekoná žiadne opatrenia, prípadne kroky na predčasné voľby. Nový rok sa začal búrlivo. Zdražovanie, nárast cien energií, daňové zaťaženie, byrokracia. Problémy, ktoré trápia všetkých... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.