Slovenská republika ešte nikdy nebola tak blízko vojny!
17 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Ľuboš Blaha na svojom profile na sociálnej sieti uverejnil príspevok s názvom Slovenská republika ešte nikdy nebola tak blízko vojny! Reaguje na informácie, ktoré zverejnili americké médiá.

Prináša správu, ktorú priniesol americký denník New York Times. Podľa nej budú na Slovensku cvičení ukrajinskí žoldnieri pre prípadný konflikt s Ruskom. Tak, ako kedysi Američania cvičili afganských muhadžedínov, vrátane Usámu bin Ládina, tak isto chcú cvičiť ukrajinských nacionalistov na boj s Rusmi. Slovensko by sa podľa Blahu tak stalo priamou súčasťou vojenského konfliktu proti Rusku a naše územie sa tak stáva primárnym terčom pre prípadný útok. Podľa neho by prestížne americké médiá nevypustili takúto informáciu len tak.

B. Kollár: K obrannej dohode s USA ešte zasadne klub, zásadné sú dve veci
Pre hnutie Sme rodina je pri podpore obrannej dohody s USA zásadné, aby parlament naďalej rozhodoval o prítomnosti cudzích vojakov a jadrových zbraní na území SR. Otázky poslancov majú zodpovedať na zasadnutí klubu minister obrany Jaroslav Naď... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Naď pod vplyvom USA

Pripomína, že Naď v októbri absolvoval zahraničnú cestu v USA. A potom rýchlo odklepol obrannú dohodu s USA, ktorá na Slovensku umožňuje americké základne. „Naď zjavne dostal v USA pokyn, aby pripravil pôdu pre vstup amerických vojsk, vrátane inštruktorov, ktorí budú trénovať ukrajinských teroristov v boji s Ruskom.

Slovenská verejnosť sa o takýchto Naďových prísľuboch dozvedá z amerických médií. A naše médiá čušia ako voš pod chrastou. Keby na to neupozornil politológ Eduard Chmelár, tak to budú ďalej ututlávať. Opakujem - Slovensko ešte nikdy od svojho vzniku nebolo tak blízko vojny,“ pohoršuje sa Blaha.

Obrovský škandál

Podľa neho je to škandál nevídateľných rozmerov. Nielenže chcú USA zabrať naše územie, ale priamo nás zaťahujú do vojnového konfliktu s Ruskom. V zákulisí a bez verejnej diskusie. Ak o tomto vedela prezidentka Zuzana Čaputová a neoznámila to slovenskej verejnosti, je zrelá na demisiu. A ak to nnevedela ako hlavná veliteľka ozbrojených síl, mala by odstúpiť celá vláda.

„Slováci nechcú vojnu s Ruskom! Nechcú, aby tu Američania cvičili ukrajinských teroristov! Nechcú, aby slovenská vláda dojednávala za našimi chrbtami konflikt, ktorý z nás robí terč protiútokov. (...) Nechceme byť americkým cvičiskom ani americkou základňou! (...) Idú nám zobrať MIER!“ upozorňuje na záver podredseda Smeru - SD.

M. Uhrík (REPUBLIKA): Cudzie vojská tu nechceme!
Ide o veľa, ide o vlastizradnú zmluvu s vládou USA. Hnutie Republika preto na 2. február pred parlament zvoláva protestné zhromaždenie. Čo je pre nás viac? Vojna či mier? Tanky či sloboda? "Začiatkom februára sa to rozhodne! V parlamente sa... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.