Chystajú sa ďalšie protesty. Kedy to koalícii dôjde?
17 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Napriek neutíchajúcim protestom masívne kritizovaná koalícia nekoná žiadne opatrenia, prípadne kroky na predčasné voľby. Nový rok sa začal búrlivo. Zdražovanie, nárast cien energií, daňové zaťaženie, byrokracia. Problémy, ktoré trápia všetkých Slovákov. Aj preto sa schyľuje k ďalšiemu protestu. Vláda dostala posledné ultimátum pred štrajkom.

Poľnohospodári z Iniciatívy poľnohospodárov Slovenska a dopravcovia z Únie autodopravcov Slovenska sa dohodli na vzájomnej podpore požiadaviek a pripravujú protest. Poľnohospodári sú nespokojní tým, čo sa deje na Ministerstve poľnohospodárstva a rozvoja vidieka SR pod vedením ministra Samuela Vlčana. Najviac ich pobúrila dotácia rodinnej firmy štátneho tajomníka ministerstva a konanie v Lesoch SR.

Blaha: Ľudia majú k vláde dešpekt, vracajú sa do normálu
Podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha opísal na svojom facebookovom profile svoj zážitok z Vysokých Tatier, kde bol na krátkej dovolenke. Potvrdil vôľu Slovákov žiť normálny životom a dešpekt voči vláde, čo šikanuje národ. Podľa skúseností Blahu v... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Argumenty Únie autodopravcov Slovenska

Dopravcov trápi budúcnosť. „Stále najvyššie daňové zaťaženie v rámci V4, neistá a nejasná budúcnosť mýtneho systému, vratka spotrebnej dane, absolútna ignorácia segmentu taxislužby, absentujúca pomoc segmentu dopravy, ale aj náležitosti týkajúce sa vodičov a hlavne chýbajúce koncepčné riešenia,“ sú argumenty Únie autodopravcov Slovenska.

K týmto dvom združeniam sa pridala aj Asociácia Žltý Anjel Asistance 24. Asociácia sa snaží o legalizáciu a stransparentnenie segmentu odťahových služieb a asistenčnej pomoci na Slovensku. Ako uvádzajú súčasná vláda vôbec nerieši problémy, na ktoré sa roky poukazuje a ktoré sú nevyhnutné. Všetky tri subjekty sa rozhodli dať vláde posledné ultimátum predtým, než vyjdú spoločne do ulíc.

Dodávajú, že ich cieľom nie je rozoštvávanie už tak veľmi polarizovanej spoločnosti ani žiadna politická iniciatíva. „Cieľom je bezodkladne prinútiť vládne strany, aby splnili svoje záväzky, ku ktorým sa zaviazali a pre ktoré dostali mandát od voličov,“ konštatujú Únia autodopravcov Slovenska, Iniciatíva poľnohospodárov Slovenska a Asociácia Žltý Anjel Asistance 24.

Musíme sa spojiť na jedno námestie, ako jedna duša, jeden národ!
"Priatelia, Slovensko potrebuje pomoc, potrebuje zjednotiť, nie rozkúskovať a hlavne potrebuje znova žiť!" Píše a apeluje na sociálnej sieti JUDr.Marek Géci (za Slovensko, za občanov). "Podporujem a vždy podporím taký národný protest, ktorý ukáže... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.