Bihariová: Očkovanie sa u nás vždy vymáhalo, a to tu očkujeme od roku pána
16 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Ťažšie sa u nás vymáhali dane, ako očkovanie! Myslí si to predsedníčka mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko Irena Bihariová. Zároveň pripúšťa aj to, že by neočkovaní mali platiť časť liečby. Paralelou s cigaretami prekvapila.

Politička a právnička Irena Bihariová si uvedomuje, že dať povinnosť očkovania a rovno následne pokutu a neskúmať, čo všetko je medzi tým, nie je cesta.

Ani pánboh nevie, kto sa môže dať zaočkovať a kto nie

"Je tu obrovská časť neočkovaných ľudí, ktorí trpia viacerými chorobami, berú viacero liečiv a vlastne nikto im nevie spoľahlivo povedať, či sa môžu dať očkovať, alebo nie," skonštatovana v rozhovore pre denník SME Bihariová. Podľa nej zároveň nie sú prípadmi, u ktorých je to jasne kontraindikované.

Veľké pokuty neočakáva

No na druhej strane problém v povinnom očkovaní nevidí. "Očkovanie sa u nás vždy vymáhalo a realizovalo bez toho, aby okolo toho vznikali nejaké velikánske pokuty. A to tu očkujeme od roku pána. Ťažšie sa u nás vymáhali dane, ako očkovanie," myslí si politička.

Belousovová: Inkvizícia v mene božstva - vakcíny?
Srandy skončili. - Konštatuje Anna Belousovová zo strany Národ a spravodlivosť, keď zaregistrovala informáciu o Djokovičovom vyhostení z najmenšieho kontinentu. Dôkaz o novej totalite "Rozhodnutie federálneho súdu Austrálie o zrušení víza... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Časť liečebných nákladov

"My sme navrhovali, aby sa osoba, ktorá prekonala covid a nebola zaočkovaná, podieľala na liečebných nákladoch. Pri covide vám spoločnosť ponúka prevenciu pred ochorením. Cigarety nie sú tento prípad. Sú ponuka na trhu, s ktorou štát súhlasí a zdaňuje ju," vysvetľuje rozdiely.

"Covid nie je takýto, štát vás chce chrániť, ponúka vám vakcínu, vy ju nechcete. Ale pri cigaretách to je tovar, ktorý prichádza na trh, štát to toleruje, pripúšťa aj zdaní, tam ten sankčný mechanizmus nie je ako pri covide. Nedáva štát tú protihodnotu, ekvivalent vakcíny," hovorí predsedníčka progresívcov o porovnaní s fajčením.

To by nám bolo hej! Stránka úradu vlády neuvádza, že by bol Matovič vôbec kedy premiérom
Vážna chyba, nezodpovednosť alebo jednoducho odfláknutá práca? Oficiálna stránka úradu vlády vôbec neuvádza Igora Matoviča ako premiéra v určitom období vládnutia kabinetu od volieb v roku 2020. Prečo nezachytáva žiadne personálne zmeny? Na... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.