Slováci pozor: Ak si neprevezmete tovar na dobierku, môžete skončiť na súde!
16 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Stať sa to môže každému! Všetci sme z času na čas zábudliví, ale na toto by sme zabudnúť nemali. Ak si totiž na pošte neprevezmete tovar na dobierku, môžete skončiť na súde. K poštovnému vám tak pribudnú aj súdne trovy.

Nechať tovar na dobierku na pošte sa nemusí vyplatiť. Ako píše portál TV Markíza, za nevyzdvihnutie tovaru na dobierku každému z nás hrozí úhrada súdnych trov.

Firma má na to nárok

V denešnej covidovej dobe je tovar objednávaný na dobierku veľmi populárnou formou nakupovania. Bežná prax je taká, že vám tovar objednaný cez e-shop kuriér doručí domov. No v prípade, ak vás nezastihne, máte balíček na pošte ešte 18 dní.

Čoraz častejšie sa ale stáva, že objednaný tovar si zákazník na pošte nevyzdvihne. Problém je, že pokiaľ musí pošta odoslať balík späť, firma je povinná uhradiť poštovné a balné, ktoré návrat balíčka obnáša. Za toto si firma môže nárokovať úhradu.

To by nám bolo hej! Stránka úradu vlády neuvádza, že by bol Matovič vôbec kedy premiérom
Vážna chyba, nezodpovednosť alebo jednoducho odfláknutá práca? Oficiálna stránka úradu vlády vôbec neuvádza Igora Matoviča ako premiéra v určitom období vládnutia kabinetu od volieb v roku 2020. Prečo nezachytáva žiadne personálne zmeny? Na... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Miesto poštovného súdne trovy

Úhrada môže prísť zo súdu v podobe drobnej čiastky 7 eur – pokiaľ ale dostanete list zo súdu, musíte automaticky rátať aj s uhradením súdnych trov.

Ako dodáva TV Markíza, takýto prípad sa stal zákazníkovi, ktorý si po nevyzdvihnutom balíčku našiel výzvu pred súd – tá bola pokračovaním po liste od advokáta, ktorého výzvu našiel v spame v mailovej adrese.

Noviny dodávajú, že takýto postup nie je štandardný a pri serióznych firmách sa to nestáva, kým si zákazník pravidelne neobjednáva veľké množstvo tovaru, ktorý nevyzdvihne. Akákoľvek firma vám ale právom za nedoručený balíček môže zaúčtovať nemalé peniaze.

Krajčí zase úradoval: Stresovať pacientov ho asi baví! Pozrite, čo pre všetkých vymyslel najnovšie
Toto už nemyslia vážne! Všeobecní lekári od začiatku roka nemôžu predpisovať lieky na odporúčanie lekára špecialistu. Poslanci OĽaNO si totiž zmysleli, že to ich ambulancie extrémne preťažuje! Čo teda môžete čakať? Nový výmysel OĽaNO Ak... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.