Obdivujete Svitkove prilby z Dakaru? Pozrite sa, kto je ich autorom
16 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Štefan Svitko je dlhoročný účastník Rallye Paríž-Dakar. Rodák z oravskej obce Žaškov sa jej zúčastnil v tomto roku už trinásty krát.

Na jeho zjave zaujme jeho prilba. Vyzerá, ako keby na nej bola fotka, no omyl. Pre Svitka ju aj v tomto roku maľoval dolnokubínčan Michal Pňaček.

Technika "airbrush"

spočíva v maľovaní striekacou pištoľou, čo vyzerá, ako fotografia. Michala to nikdy neťahalo k umeniu, vždy skôr k športu a v rámci regióny dosiahol veľmi slušné výkony. Pracoval ako striekač technických omietok a keď na videu videl maľbu technikou airbrush, oslovila ho. So Svitkom sú susedia a v tomto roku mu urobil už štvrtú prilbu.

Robme vlastnú politiku a hájme svoje záujmy. Neodovzdávajme sa mocnostiam
Dohoda o spolupráci s USA, ktorú v stredu schválila vláda, rozdelila spoločnosť. Kritici namietajú naštrbenie suverenity Slovenska. To by mohla vyriešiť prezidentka. Pred ratifikáciou by rovnako ako v prípade referenda o predčasných voľbách dala... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Prilba ako klenot

Maľuje prilby pre motorkárov, ale aj pre množstvo iných športovcov. Každá je originál a preto svojim spôsobom vzácnosť. Ľudia si na prilbu nechávajú namaľovať rôzne motívy. Napríklad Š. Svitko tam máva rodinu, ale maľoval už aj folklórny motív, či prilbu pre milovníčku tanga. "S rámom bicykla strávim dva až štyri dni, Svitkova prilba mi teraz zabrala 50 hodín. Medveďa s Roháčmi na kapotu otcovho auta som robil tiež niekoľko dní," hovorí M. Pňaček o časovej náročnosti svojich diel.

Štefan Svitko - FB fanklub

Ostane pri prilbách?

Chcel by maľovať aj motorky. Zladiť ich s prilbou. Ale ozajstná výzva sú autá. Tam sa dá na veľkej ploche ukázať veľa zaujímavých vecí a láka ho aj experimentovanie.

Saková: Policajný prezident namiesto plánov polície hovorí o boji dobra s temnými silami
Diskusná relácia Na hrane v TV JOJ sa konala v deň, kedy znovu zadržali Norberta Bődőra a to bola aj jedna z tém tejto relácie. Pustenie a znovu zadržanie Bődőra Minister Mikulec o tomto dianí dopredu informácie nemal, pretože ako sám vysvetlil,... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.