Maroš Žilinka: Nikdy nebudem štítom brániacim záujmy politikov
15 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Generálny prokurátor Maroš Žilinka odmieta slová premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) a tvrdí, že nikdy nebude štítom, brániacim záujmy politikov. Deklaroval, že bráni práva fyzických a právnických osôb v zmysle Ústavy SR.

"Nie som a nikdy nebudem štítom, brániacim záujmy politikov, či už koaličných, alebo opozičných. Som a vždy budem výlučne štítom chrániacim práva a zákonom chránené záujmy fyzických a právnických osôb a štátu, ako mi to ukladá Ústava SR," uviedol na sociálnej sieti generálny prokurátor.

Lži vo verejnoprávnom priestore

Premiér v diskusnej relácii RTVS uviedol, že nerozumie, prečo chce byť Žilinka štítom v rukách opozície. Pripomenul, že jeho prvoradou úlohou je dohľad nad spravodlivosťou. Nateraz nepovedal, či by mal byť šéf prokuratúry disciplinárne stíhaný v súvislosti s návštevou v Rusku.

Vždy, keď sú naši politici v koncoch, vyjadrujú nádej, veria a sú "pozorne" vnímajúci
Premiér sa nevyjadril, či sa koalícia dohodne na reformách, verí v kompromis. Vždy, keď nevieme ako ďalej, nastupuje viera... Premiér Eduard Heger (OĽANO) nepovedal, či sa koalícia dohodne na reformách aj bez dlhovej brzdy a rodičovského bonusu,... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

______________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.