Generálny prokurátor v Moskve dohodol spoluprácu
16 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Na webových stránkach Generálnej prokuratúry sa objavila správa o účasti generálneho prokurátora Maroša Žilinku na oslave 300. výročia založenie ruskej prokuratúry. Táto návšteva v Rusku medzi niektorými koaličnými politikmi vyvolala vlnu nevôle, dokonca snahu o disciplinárne stíhanie Žilinku. Napriek tomu, že sa ruských osláv zúčastnili aj viaceré krajiny Európy.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka a jeho prvý námestník sa v dňoch 11. až 13. januára 2022 zúčastnili osláv 300. výročia založenia ruskej prokuratúry. Podujatia sa zúčastnili predstavitelia z vyše tridsiatich krajín: Belgické kráľovstvo, Bosna a Hercegovina, Grécko, Taliansko, Moldavsko, Nórsko, Rumunsko, Srbsko, Slovinsko či Chorvátsko a iné. Svoje zastúpenie mali aj medzinárodné inštitúcie ako sú Rada Európy, Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) a Medzinárodná asociácia prokurátorov (IAP).

GP M. Žilinka je terčom ÚTOKU nejakej Remišovej
Generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku by mali za oslavy s človekom zo sankčného zoznamu EÚ disciplinárne stíhať. Predsedníčka strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová to uviedla v reakcii na jeho účasť na oslavách výročia vzniku ruskej... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

V rámci oficiálneho programu sa delewgácie zúčastnili príhovoru prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Vladimíroviča Putina.

Žilinka sa počas pracovnej cesty stretol s generálnym prokurátorom Slovinska Dragom Šketom, s ktorým komunikovali o možnostiach vzájomnej spolupráce. Využil aj priestor na stretnutie s prezidentom IAP pánom Cheol-Kyu Hwangom, ktorý osobne pozval generálneho prokurátora Slovenskej republiky na 27. plenárne zasadnutie Medzinárodnej asociácie prokurátorov.

Blaha: Naď preukázateľne klame. Je hanbou Slovenska a dezinformátor
Opodstatnená kritika na ministra obrany Jaroslava Naďa sa stupňuje. Jeho komunikácia o obrannej dohode USA so Slovenskom je nedôstojná a nepodložená odbornými argumentmi. Skĺzava do vulgárneho osočovania odporcov dohody, ktorá obmedzí suverenitu... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Podpis spolupráce s ruskou prokuratúrou

Súčasťou zahraničnej pracovnej cesty v Moskve bol aj podpis Programu spolupráce medzi Generálnou prokuratúrou Slovenskej republiky a Generálnou prokuratúrou Ruskej federácie na roky 2022 a 2023. Vzájomné stretnutie uzavreli konštatovaním, že proti nadnárodnej kriminalite sa dá bojovať len spoločne. Odborné stretnutia sa v priebehu dvoch rokov majú realizovať v oblastiach korupcie, extrémizmu, kyberkriminality, ekologických trestných činov, ako aj v oblasti ochrany práv a oprávnených záujmov sociálne zraniteľnej skupiny občanov.

Žilinka navštívil aj slovenské diplomatické zastúpenie v Rusku. Na Veľvyslanectve sa stretol s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Slovenska v Rusku Ľubomírom Rehákom a jeho zástupcom Marekom Bartkom.

Poslanec opozície o tom, kto je jedinou nádejou TEJ ministerky
"Matovič v Rusku Remišovej neprekážal, Žilinka áno," reaguje Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD), poslanec NR SR na výrok ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veroniky Remišovej. Pripomína nielen jej názor na cestu Generálneho... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?
Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.