Poslanec opozície o tom, kto je jedinou nádejou TEJ ministerky
15 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Matovič v Rusku Remišovej neprekážal, Žilinka áno," reaguje Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD), poslanec NR SR na výrok ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veroniky Remišovej.

Pripomína nielen jej názor na cestu Generálneho prokurátora Maroša Žilinku do Ruska, ale poukazuje aj na jej "robotu," ktorá je už asi hotová, keďže sa montuje do oblasti, do ktorej sa Remišová podľa neho nerozumie. A? Pripomína aj vlaňajšia návšteva Igora Matoviča v Rusku. Zároveň sa pýta, či tá bola v poriadku.

"Najneschopnejšia ministerka tejto vlády Veronika Remišová by rada disciplinárne stíhala generálneho prokurátora za jeho cestu do Ruska. Vraj tým pošliapal hodnoty ľudských práv, na ktorých je Slovensko postavené. Pani Remišová má zjavne všetku robotu hotovú, eurofondy zrejme čerpáme jedna radosť, slovenský vidiek sa utešene rozvíja, a tak prišiel čas montovať sa do oblasti, do ktorej sa rozumie na úrovni svojej znalosti výšky DPH," píše Matúš Šutaj Eštok na sociálnej sieti.

Remišová v stanovisku, ktoré TASR poskytlo tlačové oddelenie strany uviedla nasledovné: "Maroš Žilinka verejne pošliapal hodnoty ľudských práv, na ktorých je Slovensko postavené. Spoločné oslavy s človekom zo sankčného zoznamu, na ktorom sa dohodli všetky krajiny EÚ vrátane Slovenskej republiky, sú neprijateľným porušením národných záujmov Slovenskej republiky. Za tento akt by mal byť Maroš Žilinka disciplinárne stíhaný."

GP M. Žilinka je terčom ÚTOKU nejakej Remišovej
Generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku by mali za oslavy s človekom zo sankčného zoznamu EÚ disciplinárne stíhať. Predsedníčka strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová to uviedla v reakcii na jeho účasť na oslavách výročia vzniku ruskej... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

"...jáj, aha, jasné, váš bývalý stranícky šéf je vaša jediná nádej"

Odbornú stránku Veroniky Remišovej ďalej hodnotiť nechce, ale kladie otázku politickú. 

"A čo vlaňajšia návšteva Igora Matoviča v Rusku kvôli Sputniku, pani Remišová? To bolo v poriadku?" Pýta sa Matúš Šutaj Eštok. A hneď aj dodáva: "Igor Matovič vtedy konal úplne mimo svojich kompetencií, pretože minister financií nemá čo dohadovať nákup liekov. Uzavrel zmluvu, utajenú v rozpore so slovenským právom. Zaplatil bez akéhokoľvek súhlasu vlády či zmeny rozpočtu. A výsledkom bolo jeho obrovské fiasko, keď sa namiesto sľubovaného pol milióna dalo Sputnikom zaočkovať pár tisíc ľudí."

"Jáj aha..."

Veronike Remišovej kladie poslanec NR SR Šutaj Eštok aj ďalšie otázky: "Kde ste vtedy boli? Prečo ste nekričali, prečo ste ho nešli stíhať a odvolávať?"

"Jáj, aha, jasné - je to váš bývalý stranícky šéf a vaša jediná nádej, že vás ešte raz na kandidátke OĽaNO prepašuje do parlamentu," hneď aj odpovedá poslanec NR SR.

V závere príspevku necháva odkaz samotnému generálnemu prokurátorovi: "Rozhodne odmietam takéto politické tlaky na generálneho prokurátora. Jeho nezávislosť je celej vládnej koalícii tŕňom v oku, a tak už rok ho intenzívne zastrašujú. Vydržte, pán Žilinka, a robte si svoju prácu tak, aby ste strážili zákon, a nie robili marionetu neschopnej bábkoherečke a jej kumpánom," píše Matúš Šutaj Eštok.

Ale ba, Igorko...O opičkách v minulosti a dnes hovorí opozičný poslanec
V uplynulých dňoch okrem členov hnutia OĽaNO snáď takmer každého zaujala korešpondencia ministerky kultúry Natálii Milanovej, ktorá unikla na verejnosť. Matúš Šutaj Eštok ocenil úprimnosť, ktorú Natália Milanová preukázala v korešpondencii. "Aspoň... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.