Sprisahanecké spojenia Denníka N o generálnom prokurátorovi mohol vysloviť len klinický idiot!
14 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Vlna kritiky, ktorá sa zniesla na Žilinkovu hlavu, je až primitívne účelová! O tom je presvedčený publicista a historik Eduard Chmelár. Ten sa vo svojom statuse na sociálnej sieti pýta: Kto tu poškodzuje Slovensko?

Obvinenia slovenských europoslancov

"Chcel by som sa vyjadriť k obvineniam niekoľkých slovenských europoslancov, že generálny prokurátor Maroš Žilinka svojou cestou na oslavy 300. výročia ruskej prokuratúry poškodzuje záujmy Slovenska," píše v úvode publicista.

Chmelár ponechá stranou diletantizmus, že oslavy tejto inštitúcie, ktorá vznikala ako myšlienkový produkt osvietenstva a oveľa skôr ako napríklad v Uhorsku, spájajú so stalinistickým terorom.

"Nebudem si bližšie všímať ani Šeligovo klamstvo, že je tam jediný z Európy (sú tam aj jeho kolegovia z Belgicka, Nórska, Slovinska a Srbska). Chcem sa pristaviť len pri tom moralizovaní 8 poslancov Európskeho parlamentu, že Žilinka poškodzuje záujmy Slovenska a hazarduje s jeho dôveryhodnosťou...," píše publicista.

Generálny prokurátor poslal fotku z Ruska: Šeliga dostane infarkt alebo sa pôjde ožrať a zhúliť k Hríbovi! Myslia si Slováci (FOTO)
Odmietam čierno - biele videnie sveta! Vyjadril sa generálny prokurátor Maroš Žilinka a napriek protestu niektorých koaličných poslancov a členov vlády odletel na oslavu 300. výročia ruskej prokuratúry. Pozrite, aký pozdrav poslal z Moskvy! Maroš... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Hlasovali proti princípom našej zahraničnej politiky

Podľa Chmelára to totiž boli tí istí europoslanci (Lexmann, Šimečka, Bilčík ...), ktorí pred rokom, v marci 2021, hlasovali cynicky v deň výročia začatia bombardovania Juhoslávie za Správu o Kosove. V nej „vyzvali päticu členských štátov EÚ, ktoré dosiaľ Kosovo neuznali, aby tak urobili“ a tvrdia, že „nezávislosť Kosova je nezvratná“.

"Chcem tým povedať, že toto hlasovanie bolo oveľa závažnejším poškodzovaním záujmov našej vlasti, lebo neuznanie Kosova je od začiatku jeho odtrhnutia fundamentálnym princípom našej zahraničnej politiky a štátnou doktrínou ochraňujúcou územnú celistvosť Slovenskej republiky. Opakovane to deklarujú najvyšší ústavní činitelia, Národná rada Slovenskej republiky, početné vládne dokumenty," vysvetľuje historik.

GP SR sa dohodla na spolupráci s Generálnou prokuratúrou Ruskej federácie
Generálne prokuratúry Slovenskej republiky a Ruskej federácie sa dohodli na vzájomnej spolupráci. Program spolupráce podpísali počas pracovnej cesty generálneho prokurátora Maroša Žilinku a jeho námestníka Jozefa Kanderu v Moskve. TASR o tom... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Špekulácie mainstreamu

Podľa Chmelára je úplne jasné, že vlna kritiky, ktorá sa zniesla na Žilinkovu hlavu, je až primitívne účelová. "Ešte v ten istý deň, čo zverejnil svoje pripomienky k vojenskej zmluve s USA, začal Denník N špekulovať, že je to ruský agent a vrcholom mediálnej konšpirácie bola prisprostá úvaha, že celé to robil preto, aby si otvoril cestu do Ruska (každému, kto čo i len zhruba pozná termíny pozvánok na takéto akcie, musí byť jasné, že takéto „sprisahanecké spojenia“ v tom mohol nájsť iba klinický idiot)" píše historik.

Chmelár tvrdí, že nie je nekritickým obdivovateľom Maroša Žilinku. Myslí si, že niektoré jeho kroky sú už naozaj na hrane politického aktivizmu, nestráca zo zreteľa, že je to niekdajšia pravá ruka Daniela Lipšica, ale v tomto prípade boli jeho pripomienky kvalifikované a bolo to jeho nielen zákonné právo, ale aj povinnosť.

"Žilinka robí svojej vlasti určite lepšiu službu ako europoslanci, ktorí zrádzajú štátne záujmy Slovenskej republiky a hazardujú s jej dôveryhodnosťou," uzavrel Chmelár.

Kolíková sa môže tešiť na pomstu Matoviča i Remišovej!
Tu už ide o osobnú vec! Toto si myslí o odmietaní novej súdnej mapy ministerky Kolíkovej poslancami i koaličnými partnermi politológ a rektor Vysokej školy politických a spoločenských vied Kutná Hora Tomáš Koziak. Má nová súdna mapa vôbec nejakú... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.