Kolíková sa môže tešiť na pomstu Matoviča i Remišovej!
14 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Tu už ide o osobnú vec! Toto si myslí o odmietaní novej súdnej mapy ministerky Kolíkovej poslancami i koaličnými partnermi politológ a rektor Vysokej školy politických a spoločenských vied Kutná Hora Tomáš Koziak.

Má nová súdna mapa vôbec nejakú podporu?

Novú súdnu mapu z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej takmer hneď po jej schválení vládou mnohí poslanci odsúdili k neúspechu. Reformný návrh po schválení vládou SR už smeruje do parlamentu, no viacero poslancov ju v aktuálnej podobe vopred odmieta podporiť. 

Kritizujú ho Sme rodina, OĽANO, Za ľudí a nepodporí ho ani opozícia. Nesúhlasí s ním ani odborná obec, napríklad Združenie sudcov Slovenska. Má vôbec šancu, že prejde parlamentom?

Voda na mlyn opozícii

"Ťažko povedať. Ak by náhodou neprešiel, má to aj druhú stranu a tá je o tom, že koalícia by tak ukázala, že nedokáže vládnuť a bola by to voda na mlyn opozícii," zamýšľa sa v rozhovore pre TA3 politológ.

Podľa Koziaka bude tiež svoju rolu hrať úvaha o zodpovednosti koaličných poslancov. "Uvidíme, či je vláda schopná prijímať reformné zákony, ku ktorým sa zaviazala a to bude dôležité."

Hor sa do ulíc! V sobotu sa chystá PROTEST proti vojenskej zmluve s USA
Občianske združenie Reštart SR chystá v sobotu 15. 1. 2022 protestný pochod so začiatkom o 14.00 hodine na námestí SNP v Bratislave. Uviedli to na svojej stránke na sociálnej sieti. Cieľ pochodu je jasný. Poukázať na zdradu slovenského národa,... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Nájdu sa takí, čo majú problém vôbec s osobou Kolíkovej

Reforma súdnictva je však dôležitý míľnik vyplývajúci z plánu obnovy, čo ak ho ale nesplníme? Aký bude ďalší vývoj, alebo osud ministerky, ktorá sama priznáva, že kvôli tejto reforme vôbec išla do politiky?

"Treba spomenúť ešte jeden dôležitý faktor, a to je osoba ministerky Kolíkovej," upozorňuje Koziak. Tá má podľa neho v rámci koalície ťažkú pozíciu vzhľadom na minulú kritiku Igora Matoviča. 

"Navyše odišla zo strany Za ľudí, kde bola za to terčom kritiky Veroniky Remišovej, hlavne za spôsob ako odišla. Čiže nie je to len vo vecnej rovine, ale aj v osobnej," konštatuje politológ. 

Vizitka schopností

Podľa odborníkaje však jedno je úplne jasné každému. "Ak reforma neprejde, tak to bude vizitka vlády a koaličných poslancov, že nie sú schopní sa dohodnúť. No treba vychádzať z toho, že strany chcú dovládnuť, predčasné voľby by boli pre každú z nich stratou alebo rizikom," uzavrel Koziak.

Generálny prokurátor poslal fotku z Ruska: Šeliga dostane infarkt alebo sa pôjde ožrať a zhúliť k Hríbovi! Myslia si Slováci (FOTO)
Odmietam čierno - biele videnie sveta! Vyjadril sa generálny prokurátor Maroš Žilinka a napriek protestu niektorých koaličných poslancov a členov vlády odletel na oslavu 300. výročia ruskej prokuratúry. Pozrite, aký pozdrav poslal z Moskvy! Maroš... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.