Ďalšie násilie medzi deťmi! Znásilnenie mladšieho spolužiaka
12 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Niekoľko dní po prípade šikanovania v Miloslavove Slovenskom otriasa ďalší prípad detského násilia. Polícia potvrdila znásilnenie. Trinásťročný chlapec zneužil mladšieho žiaka. Vzhľadom na citlivý vek nie sú informácie o tomto čine komplexné, píše sa v správe TV Markízy. Čoraz viac sa prejavuje zanedbávanie výchovy a vzdelávania detí nielen rodičmi a učiteľmi, ale aj kompetentnými inštitúciami. Nevytvára sa žiadna systematická zmena v tejto oblasti. Patopsychologickému správaniu detí dozaista prispieva aj neustále otváranie a zatváranie škôl, a tým nedostatok socializácie detí a posilnenie negatívneho vplyvu rôznych médií, pri ktorých celé dni vysedávajú.

Sexuálne násilie v základnej škole v Lučenci sa potvrdilo. Podľa informácií, ktoré Markíza poskytla, znásilnil 12-ročného žiaka 13-ročný chlapec.

Vyšetrovanie prípadu z Miloslavova sa výrazne posunulo
Včera sa v Miloslavove, pred domom údajnej organizátorky šikany, uskutočnila demonštrácia. Tá podľa zástupkyne starostky nebola povolená, bola zorganizovaná spontánne, cez sociálne siete. Dnes vo vyšetrovaní podľa Plus1deň nastal vo vyšetrovaní... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Podľa psychologičky sexuálne násilie medzi maloletými žiakmi bežné nie je a môže byť viacero dôvodov, prečo k nemu došlo. „Mohlo ísť aj o určité procesy hormonálneho charakteru spojené s poruchami správania a niekedy impulzívne povahy sa môžu správať aj nepredvídateľne. Nie je možné hodnotiť ho v tom zmysle, že či išlo o styk medzi ľuďmi rovnakého pohlavia, skôr v tom zmysle, že išlo o pohlavný pud,“ uviedla psychologička Zdenka Kubišová.

Podľa psychologičky môže mať obeť násilníka traumu na celý život, najmä keď je v citlivom veku. Podľa nej je potrebné, aby dospelí spozorneli a pozorovali správanie detí.

Neskôr, ale predsa. Prezidentka sa citlivo vyjadrila k incidentu v Miloslavove
Prípad šikanovania tínedžerky tínedžermi pripomenul Slovensku dlhodobú tému násilia medzi deťmi. Hoci od kauzy z Miloslavova prešlo niekoľko dní, hlava štátu známa so svojimi statusmi o sociálnych témach sa do dnešného dňa nevyjadrila. Dnes jej... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.