Prípad z Miloslavova nie je nič nové: Otrasná výpoveď učiteľky priamo zo života 10-ročných!
13 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Šikana tu vždy bola, zmenil sa len prístup rodičov! Presne toto si myslí učiteľka základnej školy s dvadsaťročnou praxou, ktorá sa k prípadu v Miloslavove vyjadrila na facebookovej stránke Nekŕmte nás odpadom.

"Prípad v Miloslave vyvolal záujem širokej verejnosti o problém šikany medzi deťmi. Učím už 20 rokov na základnej škole a s istotou vám môžem povedať, že nejde o problém nový. Ani si nemyslím, žeby tých prípadov bolo viac ako pred pár rokmi, len sociálne siete tento problém posunuli do novej roviny," začala svoj status anonymná učiteľka.

Viac šokuje správanie rodičov!

Čo sa však podľa nej zmenilo, je prístup rodičov. "Keď sa ako učiteľka pokúsim upozorniť na nevhodné správanie žiaka jeho zákonných zástupcov, bývam často terčom verbálneho útoku a vyhrážok. Miera arogancie z ich strany ma niekedy doslova šokuje," upozorňuje na smutný fakt, že deti sa všetko učia od svojich rodičov.

V statuse aj uviedla jeden príklad zo všetkých. "Mala som medzi piatakmi v triede tichého a skromného žiaka zo sociálne slabšej rodiny. Nemal vlastný mobil, nechodil v značkových odevoch, ani sa nemohol pochváliť fotkami z luxusných dovoleniek, či lyžovačiek. Z jeho správania som cítila, že sa v triede necíti dobre, ale otvoriť sa mi dlho nedokázal," začína učiteľka opisovať príbeh zo života.

Ministerstvo už nechce rozdávať samotesty: Veľká kritika od škôl!
So samotestami sa môžu niektoré školy rozlúčiť! Ministerstvo školstva sa rozhodlo, že už nebude posielať samotesty pre žiakov tým školám, na ktorých aspoň 50 % rodičov nenahlasovalo výsledky skríningu svojich detí. Dotknuté školy sú nespokojné,... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Neskôr zistila, že ho niektorí spolužiaci volajú “beggar”, teda žobrák. Pokúsila sa v triede deťom opakovane rozprávať, že sociálna situácia človeka nehovorí nič o jeho kvalitách, že predsa existujú aj iné hodnoty ako peniaze a materiálne statky a tie sú často oveľa dôležitejšie.

Plač v kabinete

"Asi márne," konštatuje. "Neskôr som našla rukou napísaný odkaz, že sa má načo tešiť. Až vtedy sa v mojom kabinete rozplakal a konečne mi povedal, čo mu niektorí žiaci v triede robili. Musel im slúžiť, oslovovať ich pán ten a ten, chodiť nakupovať do bufetu, veď páni majú nato sluhov a raz mu dokonca strčili hlavu do WC," šokuje pedagogička.

Podľa nej ich viedol asi najsuverénnejší piatak, akého kedy stretla. Rozhodla sa zavolať si jeho rodičov. Na stretnutie prišiel jeho otec, ktorému sa pokúsila slušne vykresliť situáciu. Jeho reakcia učiteľku šokovala.

Železnice sa topia v problémoch: Ľudia sa búria proti odrieknutým spojom a preplneným vlakom
Po problémoch s autobusmi nastúpili problémy s vlakmi! V pondelok skončili prázdniny, je zrušený zákaz vychádzania, no, žiaľ, ľudia sa nemajú ako dostať do práce a do školy. Národný dopravca ešte minulý týždeň informoval, že vzhľadom na pandémiu a... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Vyhrážky rodiča

"Vraj som tu od toho, aby som deti učila a nehrala sa na detektíva a psychológa, že chlapcovi neublíži, keď ho takto zocelia a spravia z neho odolného chlapa. ´V živote to ocení, to mi verte!´" 

Na učiteľkino naliehanie, že takého správanie nebude tolerovať, jej vyhrážne oznámil, že sa na ňu bude sťažovať. “Ja na právnikov mám, vy z učiteľského platu asi ťažko,” a treskol dverami.

"Ostala som v šoku. Samozrejme, som sa nevzdala a aj s pomocou nášho riaditeľa sme situáciu ako tak vyriešili. V hlave mi však stále rezonuje ten rozhovor. Deti sú zrkadlom svojich rodičov. Ak sa dnes ideme hnevať na tie decká z Miloslavova, tak by sme náš hnev mali smerovať v prvom rade na ich rodičov," Upozorňuje učiteľka.

Ministerstvo pôdohospodárstva zabúda o čom je podpora vidieka
Podpora vidieka je hlavne o území a komunitách, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) na to zabúda. Uviedol to Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Združenie podľa neho uplatnilo... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.