Seriál RTVS rozprúdil vášne: Pobúrenie biskupa a tvrdý odkaz poslankyne!
14 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Je to manipulácia diváka! Presne toto si myslí o seriáli Priznanie pomocný biskup bratislavskej diecézy Jozef Haľko.  RTVS totiž zahrala na citlivú strunu a v nedeľu odpremiérovala svoj nový seriál, ktorý voľne nadväzuje na niekdajší hit Hniezdo.

Prvý diel seriálu lámal rekordy v sledovanosti. Pozrelo si ho pol milióna divákov, medzi ktorými bol aj pomocný biskup Bratislavskej arcidiecézy Jozef Haľko. Ten však nebol výsledkom nadšený. Nepozdávalo sa mu zobrazenie vzťahu a bozky dvoch žien, píše portál topky.sk.

Bozkávajúce sa slečny mu viac ako prekážajú a verejnoprávnu televíziu dokonca obvinil z manipulácie diváka. Padli aj slová o „homosexuálnej propagande“. 

Tému otvorili necitlivo, tvrdí Haľko

Haľko seriál kritizuje, keďže ho prekvapilo spracovanie lesbického vzťahu. „Nič netušiaci divák sa musí pozerať na dve ženy, ako sa partnersky bozkávajú, ako si vyznávajú lásku, ako kritizujú spoločnosť, ktorá ich nevie pochopiť,“ rozpráva Haľko. Svoje zamyslenie rozvíja myšlienkami o tom, že spolužitie dvoch žien je prezentované v línii „marxistickej ideológie“ a „manipulácii diváka“.

Zmluva s USA je na spadnutie: Hádajte, kto bude mať posledné slovo!
Celé to už stojí a padá iba na prezidentke! Medzinárodná zmluva o vojenskej spolupráci s USA po schválení vládou smeruje do parlamentu. Definitívne slovo však bude mať prezidentka Zuzana Čaputová, píše denník Pravda. Skúpa na slovo Obranná zmluva... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Manipulácia s divákom

"Najprv navodíme sympatiu k hlavnému hrdinovi a potom v pravej chvíli, ten hlavný hrdina, prezentuje takú vlastnosť, ktorú treba ideologicky podsunúť tím, ktorí tento seriál pozerajú," pokračuje biskup vo videu, ktoré už na sociálnej sieti nie je.

"Nehovoriac o tom, že explicitné lesbické správanie mohli v tomto čase vidieť aj 15-ročné deti. Keď sa mu takto priamo obrazovo prezentuje správanie takéhoto typu, môže to byť veľmi, veľmi škodlivé, až devastačné," povedal Haľko.

Reakcia liberálky

Haľkova kritika nenechala chladnou koaličnú poslankyňu parlamentu Janku Bittó Cigánikovú. Vo svojom statuse na sociálnej sieti nechala biskupovi odkaz: "Biskupa Jozefa Haľka pobúrilo, že verejnoprávna televízia v jednom zo seriálov ukázala dvoch ľudí, ktorí sa majú radi. Boli to totiž dve ženy. Haľko sa dokonca cítil tak sklamaný, že o tom musel nakrútiť video. Celú časť fandil hlavnej protagonistke, ktorá robila dobré skutky, aby na konci zistil, že táto pozitívne vykreslená postava má homosexuálnu orientáciu."

Taktiež si myslí, že štyri mesiace od návštevy pápeža Františka na Slovensku, ktorý hovoril o tolerancii, tu "vysoký predstaviteľ cirkvi bez hanby rozpráva o partnerskom vzťahu ako o prezentácii a o homosexualite ako o probléme".

J. Čurný: Zotrvávanie ministerky Milanovej na poste škodí vláde, kultúre i republike
Hosťom previdelnej relácie Aktuality.sk Na rovinu bol hudobný odborník a publicista Juraj Čurný, ktorý je aj jedným zo signatárov petície Otvorme kultúru. Témami boli prístup k sektoru kultúry a nekompetentnosť ministerky Natálie Milanovej. ... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.