Hanbite sa! Želať pevné zdravie mŕtvym je hnusné, odkazuje poslanec ministrovi financií
13 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Zase sa niečo nevydarilo! Nezvláda sa už ani vyplácanie očkovacích bonusov ľuďom starších ako 60 rokov. Poukážky chodia mŕtvym. Živí sa sťažujú, že na poštách nemajú dosť peňazí, píše denník Pravda.

Do redakcie denníka sa ozvalo zopár starších ľudí. Na poštách v Bratislave im povedali, že im nemôžu vyplatiť očkovaciu prémiu 300 eur, pretože jednoducho nemajú peniaze. 

Infantilné poďakovanie prehĺbilo traumu

Nezaradený poslanec parlamentu a primátor Hlohovca Miroslav Kollár upozornil na ďalší problém. „Pán Matovič, poslali ste práve mojej svokre šek na tých vašich slávnych 300 eur. Aj ste jej poďakovali za príklad, ktorý dala iným ľuďom vo svojom okolí. A že jej želáte pevné zdravie,“ napísal v statuse na sociálnej sieti.

Uznáva, že jeho svokra bola zodpovedná, trikrát zaočkovaná staršia dáma. „Len s tým pevným zdravím to bude asi problém. Pred mesiacom zomrela. Pochovali sme ju týždeň pred Vianocami. Týždeň po novom roku dostala z vášho ministerstva želanie pevného zdravia,“ pokračuje Kollár.

Už vieme, že očkovací bonus pre ľudí 60+ bolo iba obrovské mrhanie peniazmi!
Matovičov plán opäť nevyšiel! Od schválenia bonusu išlo totiž na očkovanie len päť percent nezaočkovaných seniorov, informuje portál Postoj. Zdá sa, že vláda sa môže snažiť motivovať ľudí k očkovaniu spôsobmi od výmyslu sveta, no Slováci majú... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

"Pán Matovič, viete, čo potrebuje rodina, ktorá nielen v takom emotívnom čase, ako sú Vianoce, nečakane stratí svojho blízkeho? Potrebuje pokoj, aby sa mohla vyrovnať s takouto traumou. Nie Vaše infantilné poďakovania so želaním pevného zdravia pre mŕtvu," rozhorčilsa poslanec.

Príklad zlyhávajúcej inštitúcie

Upozorňuje, že na konci listu je podpis: Ministerstvo financií – zodpovedný správca našich spoločných financií. „To myslíte to ministerstvo, ktoré posiela šeky a želania pevného zdravia ľuďom, ktorí už nie sú na tomto svete? A toto je len jeden z príkladov zlyhávajúcich inštitúcií v dôsledku vášho chaosu a diletantizmu. Nekradnúť nestačí, treba aj vedieť niečo robiť,“ vyčíta ministerstvu.

A priamo ministrovi financií Matovičovi adresuje tieto slová: „Myslím si, že vy máte – ako sa hovorí – vyoperovanú hanbu. Ale aj tak vás prosím – choďte sa konečne niekam do kúta potichu hanbiť a už odtiaľ nevylezte. Skôr, ako túto peknú krajinu definitívne zničíte.“

A zamestnancom ministerstva financií odporúča, aby si aktualizovali údaje z evidencie obyvateľov. Lebo toto asi nebude jediný takýto prípad. "Hanbite sa," uzatvára Kollár.

Minister zahraničia si z nás robí ...?
Minister Ivan Korčok sa 12. 1. vyjadril, že pre bezpečnosť Slovenska je nutné mať s Ruskom otvorený dialóg. V deň, keď vláda prijala "obrannú" dohodu s USA. Ako hovorí klasik - to nevymyslíš. O rokovaní NATO a Ruska v Bruseli píše Nový čas. Vodu... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.