Eduard Chmelár: Vypichnutá lož ministra obrany
13 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Politológ a historik Eduard Chmelár pripravil argumentovník, v ktorom plánuje, ako v seriály po častiach poukazovať na klamstvá vládnych predstaviteľov, ktoré sa týkajú vojenskej zmluvy s USA.

Prvá časť má názov: Klamstvo č.1, Jadrové zbrane na našom území nemôžu byť. 

Eduard Chmelár tvrdí, že vládni predstavitelia šíria o vojenskej zmluve s USA nehanebné klamstvá. V príspevku na sociálnej sieti poukazuje aj na to, že voči oponentom nepoužívajú vecné argumenty, ale osobné urážky. A vytýka aj médiám, že si neplnia svoju úlohu.

To sú dôvody, kvôli ktorým pripravil argumentovník, v ktorom bude postupne bod po bode vyvracať najväčšie lži a vysvetľovať najhoršie dopady DCA.

Nesmierna zákerná lož

V posledných dňoch podľa Chmelára vari najčastejšie, najmä z úst ministra obrany Jara Naďa, jeho štátneho tajomníka Mariana Majera, šéfa branno-bezpečnostného výboru Juraja Krúpu a ďalších vládnych činiteľov, ale aj Pavla Macka zaznieva nasledovná lož. 

Tú podľa Chmelára nepriamo tvrdí aj analytik Alexander Duleba, ktorý takýmito slovami obhajuje členstvo Ukrajiny v NATO. 

"...že tam nemôžu byť jadrové zbrane, lebo to vraj zakazujú medzinárodné dohody. Podobne obhajcovia DCA tvrdia, že zakotviť do zmluvy zákaz rozmiestnenia jadrových zbraní na území Slovenska je zbytočná nadpráca, lebo to nedovoľuje Zmluva o nešírení jadrových zbraní. To je nesmierne zákerná lož," vysvetľuje Chmelár.

A TAKTO Igor prehodil kabát...
Názorové salto expremiéra a ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) si všimol podpredseda strany SMER - SD, Erik Kaliňák. Erik Kaliňák tvrdí, že Igor Matovič prehodil kabát a dvihol ruku za americké základne na Slovensku. Erik Kaliňák zverejnil... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Skutočnosť podľa Eduarda Chmelára

"Zmluva o nešírení jadrových zbraní nerieši rozmiestňovanie atómových náloží vo vlastníctve nukleárnych mocností na území iných štátov. Inak by Spojené štáty nemohli mať rozmiestnené jadrové zbrane v Turecku, Nemecku, Taliansku, Belgicku a Holandsku," vysvetľuje Chmelár.

"Ak uzavrieme takúto zmluvu, nikto nám nemôže zaručiť, že tu Američania nebudú skladovať lietadlové jadrové nálože alebo že nepoužijú naše letiská na tranzit nukleárnych náloží. Keď Juraj Šeliga tvrdí, že je pre neho „komická predstava, že sem niekto dovezie jadrové zbrane a schová ich do garáže na letecký benzín“, tak je na smiech predovšetkým sám. Existujú totiž aj letecké nukleárne bomby, ktoré môžu byť buď výbušné alebo rádiologické. Šeliga o tom však nemá ani potuchy, a tak sa vie baviť iba na úrovni primitívnych garáží na benzín. Žiaľ, aj takíto nekompetentní politici budú hlasovať o tejto zmluve. Takže ešte raz: Zmluva o nešírení jadrových zbraní zakazuje vyrábať, vlastniť a rozmiestňovať atómové zbrane nám, ale nie existujúcim nukleárnym veľmociam," vysvetľuje ďalej politológ Chmelár.

Vypichnutá lož ministra obrany

"Minister Naď veľkohubo tvrdil, že oni si urobili rozbor a porovnanie jednotlivých zmlúv a vraj ani jedna neobsahuje zákaz jadrových zbraní, ani jedna! – dušoval sa," pripomína Chmelár slová Jaroslav Naďa.

"Bez veľkých rečí si otvorme nórsku DCA a čítajme hneď čl. 1, ods. 2: „Nič v tejto dohode nemení politiku Nórska v súvislosti s rozmiestnením cudzích síl na nórskom území a hromadením alebo rozmiestnením jadrových zbraní na nórskom území.“ A poďme ďalej, čítajme čl. 4, ods. 5: „Nič v tomto článku nemení politiku Nórska, pokiaľ ide o rozmiestnenie zahraničných síl na nórskom území a skladovanie alebo rozmiestnenie jadrových zbraní na nórskom území.“ ... Čo k tomu dodať. Naď, Majer a Krúpa sú notorickí klamári. Ale to už viete," dodáva. 

Chmelár poukazuje v príspevku aj na Nórsko, ktoré si podľa neho starostlivo stráži svoju politiku bez jadrových zbraní, čo bol podľa neho dôvod, prečo si presadilo zákaz rozmiestňovania takéhoto typu náloží na svojom území.

Generálny prokurátor odmieta čierno - biele videnie, vyjadril sa k Rusku
Generálny prokurátor Maroš Žilinka odmieta čierno - biele videnia sveta. Maroš Žilinka sa vyjadril k oslavám 300. výročia ruskej prokuratúry! "Oslavy 300. výročia ruskej prokuratúry na Generálnej prokuratúre Ruskej federácie v Moskve vníma... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

To nie sú štátnici, to sú gangstri

Eduard Chmelár je presvedčený, že všetkým by nám mali behať zimomriavky po chrbte z toho, kto zodpovedá za bezpečnosť tohto štátu.

"To nie sú štátnici, to sú gangstri bez elementárnej morálky, ktorí najprv strieľajú, a potom rozmýšľajú, len tým druhým si nie som istý," tvrdí.

Je dôležité si podľa neho uvedomiť podstatu súčasných hrozieb.

"Svet momentálne čelí rozpadu systému kontroly zbrojenia a my sme sa rozhodli hrať vabank ako poskok jedného hegemóna. Dejiny nás učia, že malý štát musí byť veľmi ostražitý. Ak nevsadíme na medzinárodné právo, ale na ochranu impéria, ten, kto nás chráni, nás veľmi rýchlo vymení, keď na tom niečo získa. Zapamätajme si: Ten, kto nás zradí, nie je nepriateľ, ale spojenec. Ten, kto nás chráni, je vždy veľmi nebezpečný. Zahraničná politika nepozná vďačnosť. Zabudli sme na to v roku 1938, v roku 1944 i v roku 1968. Zabudneme na to aj v roku 2022?" Pýta sa v závere príspevku Eduard Chmelár a dáva otázkou priestor na zamyslenie pre každého z nás.

Generál Jozef Viktorín posiela prezidentke SR list
Generál Jozef Viktorín oznámil, že na podateľni Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky odovzdal list... Listom reaguje na očakávanú vládnu snahu presadiť Dohodu o obrannej spolupráci za každú cenu. Prezidentka podľa generála Viktorína ... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.