Ilegálni migranti útočia na maďarských policajtov!
12 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ilegálni migranti na hraniciach opäť zaútočili kameňmi na maďarských policajtov. V krátkej dobe ide o druhý po sebe nasledujúci incident. Bezpečnostný expert varuje!

Policajti slúžiaci v Bács - Kiskun zabránili vstupu do Maďaska skupine asi 15-tich migrantov. 12. januára 2022 o 03:45 sa ocitli zoči - voči ilegálnym migrantom, ktorí do nich hádzali kusy kameňa cez hraničné oplotenie.

Počas útoku sa podľa maďarského portálu ORIGO nezranil nikto, poškodená je karoséria policajného vozidla a prasknuté čelné sklo. Prokurátor začal trestné stíhanie vo veci útoku na verejného činiteľa. Útočníci ušli späť do Srbska.

Bezpečnostný expert Georg Spöttle hovorí, že v blízkej budúcnosti očakáva ďalšie podobné útoky a ďalší prílev migrantov. "Migranti sú podľa neho čoraz agresívnejší a aj organizovanejší a Georg Spöttle predpokladá, že ich mobilizujú organizované mimovládne organizácie," píše Origo.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/12/ked-ukrajina-zautoci-bude-velmi-horuco-video

Je možné, že útoky organizujú mimovládne organizácie

Origo informuje, že nejde o prvý a ani o druhý prípad. Od minulého roka maďarská polícia zakročila proti viac ako 80 000 nelegálnym migrantom, ktorým podľa Origo prevádzači účtujú v prepočte 3500 až 4000 eur.  

"Je možné, že útoky organizujú mimovládne organizácie, pretože okamžite o nich informujú medzinárodné médiá. Mnohí liberáli požadujú, aby sa migranti mohli pohnúť ďalej a boli rozdeľovaní v EÚ. Toto nie je riešenie, keďže hovoríme o ekonomických imigrantoch, nie o rodinách pochádzajúcich z vojnových alebo občianskych vojnových zón, o deťoch. Na záberoch sú muži vo veku 20 až 30 rokov," informuje maďarský denník Origo.

Ilegálni imigranti sa podľa Origo snažia dostať do Maďarska dňom i nocou z južnej hranice.

"Viem, že každý útok na policajta má svoju dynamiku. Jeden začne, druhý sa pridá a budú čoraz agresívnejší. Najviac frustrovaní sú tí, ktorí sa niekoľkokrát pokúšali dostať do Maďarska a obchodníkom s ľuďmi zaplatili tisíce eur," hovorí Georg Spöttle.

Bezpečnostný expert podľa Origo očakáva, že sa situácia vyhrotí a viac ľudí si v zimnom období zvolí cestu po súši. 

Tvrdý zásah pre Poľsko: Explózia cien energií a vysoká inflácia (VIDEO)
Dopad zvyšujúcich sa cien na obyvateľov Poľska je čoraz tvrdší. Krajina zápasí s najvyššou infláciou za posledné roky – až 8,6 percenta. Ceny energií prudko vystrelili nahor, informuje de.euronews.com. Rekordné ceny energií Minulý mesiac dosiahli... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.