Igor Melicher: Agendy presadzujú hrubo a vulgárne a nie v prospech ľudí
12 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Tlačová beseda dočasného policajného prezidenta Štefana Hamrana a tlačová beseda šéfa slovenskej diplomacie Ivana Korčoka (SaS) s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽaNO) doslova dvihli zo stoličky mladého sociálneho demokrata Igora Melichera.

Igor Melicher ostal v údive a z čoho presne, zhrnul v štyroch bodoch.

"Udivuje ma, s akou ľahkosťou vedia pred kamerami títo páni vydávať svoje zjavné zlyhania za historické úspechy," píše v prvom bode.

"Udivuje ma, ako dokážu poprieť zjavnú realitu a namiesto nej si dokážu vymyslieť príbeh, v ktorom "to zvládajú" a tento fiktívny príbeh, o ktorom sami seba presvedčili, vydávajú ľuďom ako pravdu," uvádza v druhom bode.

" Udivuje ma, s akou ľahkosťou dokážu klamať, zavádzať, dezinterpretovať situácie a dezinformovať verejnosť, len aby si presadili presne to, čo chcú. Udivuje ma, ako títo páni dokážu obviniť a označiť iných ľudí presne z toho, čo robia oni sami. A to len preto, aby mohli na druhých ukazovať prstom a odvrátili pozornosť od seba," uvádza mladý sociálny demokrat v posledných dvoch bodoch. 

Melicher tvrdí, že podľa neho je tento level patologického až sociopatického zavádzania a klamania verejnosti je hodný zlatej medaily. "Neviem z akého dôvodu presadzujú vládni predstavitelia svoje agendy takto hrubo a vulgárne, ale naznačuje to len jedno. Určite to nie je v prospech ľudí a Slovenska," komentuje v závere.

Obsah tlačových konferencií, ktoré dvihli zo stoličiek Melichera

Podľa TASR, dočasný policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej besede predstavil nové vedenie Policajného zboru. Novými viceprezidentmi sa stali Branko Kišš a Damián Imre a riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Ľubomír Daňko. Do funkcie boli ustanovení na základe jeho nominácie, bez politického vplyvu. A potvrdil aj to, že vyšetrovateľ Ján Čurilla sa stal zástupcom riaditeľa NAKA Bratislava a Peter Juhás je zástupcom riaditeľa odboru NAKA západ.

Tlačová beseda ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka a ministra obrany Jaroslava Naďa sa uskutočnila potom, ako vláda SR v stredu odsúhlasila uzavretie dohody o spolupráci v oblasti obrany s USA (DCA). "Po podpise dokumentu ho musí ešte odobriť Národná rada SR. Potrebná je tiež ratifikácia prezidentkou. Zmluva by mala umožniť americkým ozbrojeným silám využívať vojenské letiská Malacky-Kuchyňa a Sliač, prípadne iné dohodnuté zariadenia a priestory," informovala TASR. 

Falošný pokrytec? O kom to ministerka Veronika hovorí?
"Falošný pokrytec Slovensku nič dobrého neprinesie," hovorí ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo vláde Eduarda Hegera, Veronika Remišová. Za falošného pokrytca označuje Petra Pellegriniho, predsedu strany HLAS - SD,... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.