Robert Bestro: Ďalší prípad neznášanlivosti voči Slovanom
11 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Prípad Novaka Djokoviča je podľa mladého sociálneho demokrata Roberta Bestra o tom, že Novak Djokovič je z juhovýchodu a je Srb, Slovan.

"Djokovič je bohužiaľ ďalším prípadom neznášanlivosti voči Slovanom, tvrdí Rober Bestro a myslí si, že ak by sa na austrálskom letisku objavil nezaočkovaný Roger Federer, Rafa Nadal alebo Serena Williams, prístup by bol úplne iný.

Svet podľa Bestra vedel, že Novak bude chcieť ísť na Australian Open a predpokladá aj to, že sa jeho tím dopredu informoval o možnostiach účasti na grandslame. Bestro zdôrazňuje, že ide o jedného z najlepších tenistov histórie a taktiež o jeden zo štyroch najslávnejších turnajov. A pýta sa: "Kam by sme sa to dostali, keby teraz tenis mohli hrať len zaočkovaní?"

Otázka sa podľa neho týka každého jedného športu. Bestro vysvetľuje, že provakcinačná politika týkajúca sa vakcíny, podľa neho nie veľmi otestovanej časom má byť nenásilná a motivačná, ale to, čo podľa neho predvádzajú niektorí ľudia a bohužiaľ aj politici, je až militantný prístup.

"Čo je však ešte horšie, je to, že o tomto vôbec nie je tento prípad. Alebo je v poriadku, že na základe prístupu k očkovaniu mu zoberú mobil a držia ho pod kontrolou polície?" dodáva.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/09/ruska-delegacie-je-v-zeneve

Prípad je podľa neho o tom, že Novak Djokovič je z juhovýchodu, je to Srb, je to Slovan

"Áno, je to z mojej strany len názor, možno nekorektný, ale stojím si za tým, že Srb odmietajúci očkovanie je pre nich skvelou príležitosťou na šikanu.  A verte, či nie, Slovania západ neskutočne s*rú, keď sú v niečom lepší. Každému je predsa jasné, že ak by Novak na turnaj prišiel, bol by najväčším kandidátom na titul," vysvetľuje Bestro. 

V príspevku pripomína aj to, ako diskvalifikovali Sagana a ako sa už predtým opakovane snažili zmeniť pravidlá na Tour de France tak, aby nezískal zelený dres. A pripomína aj to, akými rôznymi prekážkami si museli Rusi prejsť za posledné roky, kedy im za športový prešľap bol udelený vyslovene politický trest v podobe zákazu ich štátnych symbolov na olympiádach. 

To, čo poďla Bestra predvádza Austrália nie je o žiadnom zodpovednom prístupe ku Covid 19

"Hráči sú riadne testovaní, pohybujú sa v bublinách a na každom veľkom turnaji podliehajú prísnym pandemickým opatreniam. Okrem toho - ako by asi tak zaočkovaný Novak mohol byť menej nebezpečný pre okolie? Nenahovárajme si hlúposti, vakcína je predsa v prvom rade na to, aby nám zmiernila priebeh prípadnej choroby, ľudia si ju dávajú v prvom rade kvôli sebe, nie kvôli svojmu okoliu. Čo to do bezpečnosti ostatných je predsa úplne jedno, či ste vakcináciu absolvovali, alebo nie. Veď aj ja predsa uznávam nejaký prínos vakcín, ale treba o ňom hovoriť v medziach reality. Vakcína proste ešte nie je vyvinutá natoľko, aby úplne zamedzila ochoreniu," vysvetľuje Bestro, ako to podľa neho v skutočnosti s Novakom je. 

Mladý sociálny demokrat vyzýva aj k tomu, aby sa prestalo trepať do vetra a dali sa na stôl fakty. V prípade Novaka Djokoviča podľa Bestra nejde o žiadnu bezpečnosť, ale o ďalší prípad neznášanlivosti voči Slovanom.

"Čím viac tu budeme mať takých tých pologramotných mudrlantov, čo vlastne neznášajú svoj vlastný pôvod a nezastanú sa svojich "spolukmeňovcov", tým viac si k nám budú dovolovať. Pokiaľ by sa toto stalo hocikomu s inou odlišnosťou, napríklad farba pleti, sexuálna orientácia, tak by to hneď bolo napasované na rasizmus, alebo na homofóbiu a to hlavne pokiaľ by sa jednalo o turnaj niekde vo východnejšej časti Európy. Takto je však pre nich všetko v poriadku, oni proste nechcú vidieť Novaka opäť držať trofej tak ako na tomto obrázku," myslí si mladý sociálny demokrat Robert Bestro.

Igor Melicher: Boj s korupciou bola len zámienka, ako sa dostať k moci
K odchodu Jána Mičovského sa na sociálnej sieti vyjadril mladý sociálny demokrat Igor Melicher. Melicher si myslí, že z klubu OĽaNO exminister odchádza, lebo aj keď neskoro, zrejme predsa len zistil, že OĽaNO nie je proti - korupčné, ale pro -... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová