Lucia Ďuriš Nicholsonová ako „obeť “kybernetického útoku
11 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová nominantka vládnucej strany Sloboda a Solidarita (SaS) sa stala obeťou kybernetického útoku. Včera večer (10.1) jej podľa jej slov „uniesli“ facebookový účet Lucia Ďuriš Nicholsonová, kde má neuveriteľných 56 000 followerov. Ako sama uvádza nad stránkou stratila kontrolu, keď ju prevzali „nejakí admini z Indonézie“.Píše refresher.sk

„Riešime to s centrálou Mety, ale musím povedať, že ich support je veľmi slabý a pomalý. Je možné, že o chvíľu zmenia obsah stránky alebo profilové foto,“ vysvetľuje v statuse zúfalá europoslankyňa. „Pevne verím, že mi aspoň vyberú nejaké strašne cool,“ vtipkuje.Neodpustila si poznámku, že ak by jej s tým niekto vedel pomôcť, bude mu nesmierne povďačná. 

Ako uvádza náš zdroj kybernetické krádeže sú čoraz častejším nástrojom hackerov, ako sa dostať k údajom sociálnych sietí či k platobnej karte. K platobným údajom sa vedia dostať najmä vtedy, ak sa z účtu platila reklama. V takomto konkrétnom prípade odporúčajú odborníci ihneď kartu zablokovať. 

Ako tomu predísť?

Ak chceme predísť kybernetickej krádeži, sociálne siete si treba starostlivo zaistiť. Jednou možnosťou je používať na každý účet na sociálnych sieťach iné heslo, ktoré si môžete uložiť do správcu hesiel alebo si ich jednoducho zapísať na papier vedľa počítača. Vyjadril sa odborník na kybernetické krádeže.

Ďalším spoľahlivým spôsobom, ako predísť hacknutiu, je používať dvojfázové prihlásenie, kde okrem hesla treba pri prihlasovaní zadať aj jednorazový kód. 

„Najlepšie je zabezpečiť sa oboma spôsobmi, no povedal by som, že dvojfázové overenie je ešte dôležitejšie,“ Uzavrel odborník

"Dezoláti" zo sveta športu. Sú TOP na planéte ale hrať nemôžu!
Vzhľadom na to, že pandémia Covid-19 zúri, hrozí, že mnohé významné športové podujatia budú zrušené. Nedávno spôsobil poriadny rozruch tenista Novak Djokovič. Po príchode do Austrálie na turnaj Australian Open ho nezmyselne držali na imigračnom a... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.