Opäť načrieme hlbšie do peňaženky! Správcovské spoločnosti už rozposielajú nové zálohové faktúry
10 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

V novom roku si priplatíme za energie aj 7 eur naviac! Práve v týchto dňoch už správcovské spoločnosti začínajú rozposielať nové zálohové faktúry. Realitou pre mnohé domácnosti budú o rok zrejme nové nedoplatky, informuje televízia JOJ.

Je to obrovský skok

Avizované zdražovanie cien energií majú už niektoré bratislavské domácnosti potvrdené aj na papieri. Pri elektrine ide o nárast aj o viac ako 50% a pri teple o 30%. Nárast cien sa pritom líši aj podľa dodávateľov.

"Napríklad v bratislavskej mestskej časti Ružinov tá cena pôjde v priemere o 4 eurá hore na jednu bytovú jednotku,"  povedal správca bytových domov v Bratislave Peter Plávala. Pri obytných domoch s vlastnými plynovými kotolňami, ktoré zareagovali neskôr môže byť cena aj vyššia.

"Vlastníci odsúhlasili ceny na poslednú chvíľu a ten cenový nárast je tam až trojnásobný. Tam sa to môže pohybovať od 10 do 20 euro," prekvapil Plávala. 

Bývalí politici odkazujú prezidentke: Dohoda s USA je vaša právomoc! Vyjadrite sa konečne
Pani prezidentka nám tak trochu zaspala! Na slovenskej politickej scéne prebieha nová vojna a Zuzana čaputová by ju mohla zastaviť. Doteraz však nevyužila jednu z prezidentských najsilnejších právomocí a nevyjadrila sa k Dohode o obrannej... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Niektorých srdcová nevoľnosť iba čaká

Humenčania zatiaľ zálohové platby na rok 2022 nedostali. Už teraz je ale jasné, že budú platiť viac. Nájomníci mestských bytov a nebytových priestorov dostanú výpočet v priebehu februára a marca.

Platba pozostáva z dvoch zložiek. Prvou je navýšenie nájmu, a to sa odvíja od miery inflácie za príslušný rok na základe podkladov od Štatistického úradu. Druhou zložkou je predpis na služby.

Líderka Za ľudí opäť zúri: Tentoraz nevie rozdýchať počíňanie televízií!
Verejnoprávna či súkromná všetko jedno! Podpredsedníčka vlády Veronika Remišová má v zuboch všetky televízie. Vo svojom statuse na sociálnej sieti sa posťažovala, že nikto jej na obrazovke nedáva dostatočný priestor. A to má nový účes! Veronika,... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

"Pozostáva to z tepla, vodného, stočného, elektrickej energie a ďalších poplatkov," povedal tlačový referent mesta Humenné Marián Škuba. Aj keď percento navýšenia zatiaľ známe nie je a ľudia platia zálohy tak, ako boli vyčíslené vlani, už teraz môžeme myslieť na to, ako sa vyvarovať prípadným nedoplatkom.

"Túto položku si užívateľ môže zvýšiť podľa vlastného rozhodnutia," uviedol Škuba. 

A to nemusí byť na tento rok všetko

Správcovia bytov upozorňujú, že nové zálohové platby nemusia byť konečné. "Máme skúsenosti, že dodávatelia tepla žiadajú o zmenu ceny aj počas kalendárneho roka a ÚRSO im to môže odsúhlasiť. Táto cena nemusí byť konečná, môže ísť hore, môže ísť dole," dodal Plávala. 

Obranná dohoda s USA rozpútala vojnu! Jeden chce referendum, druhý vsadil svoju funkciu
Nemáme na našej politickej scéne už dosť turbulencií? Najnovšie nielen politikov, ale aj Slovákov opäť rozdelila Dohoda o obrannej spolupráci medzi Slovenskou republikou a USA. Dá sa povedať, že vyvolala malú vojnu. Opozícia zmluvu kritizuje,... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.