Líderka Za ľudí opäť zúri: Tentoraz nevie rozdýchať počíňanie televízií!
10 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Verejnoprávna či súkromná všetko jedno! Podpredsedníčka vlády Veronika Remišová má v zuboch všetky televízie. Vo svojom statuse na sociálnej sieti sa posťažovala, že nikto jej na obrazovke nedáva dostatočný priestor. A to má nový účes!

Veronika, Veronika. Televízie sa s výberom diskutujúcich nemusia radiť s vládou!

"Ako vyrobiť zo strany, ktorá ani neprešla parlamentnými voľbami najsilnejšiu stranu? Jednoducho. Dáte jej priestor v televíznych diskusiách – najlepšie každý druhý týždeň na úkor všetkých ostatných strán, ktoré férovo a poctivo prešli parlamentnými voľbami," nevie rozdýchať Remišová úspech niekoho iného.

Podľa nej je dobrým zvykom v normálne fungujúcom mediálnom prostredí, že priestor v televíznych diskusiách je distribuovaný rovnomerne, podľa výsledkov vo voľbách. 

„No v hlavnej diskusnej relácii Na telo v televízii Markíza, mala najväčší priestor strana Hlas, ktorá parlamentnými voľbami vôbec neprešla. Strana Hlas mala v tejto relácii viac ako 50% zastúpenie, čiže predstavitelia Hlasu boli v tejto relácii v priemere každý druhý týždeň(!),” sťažuje sa ministerka.

Obranná dohoda s USA rozpútala vojnu! Jeden chce referendum, druhý vsadil svoju funkciu
Nemáme na našej politickej scéne už dosť turbulencií? Najnovšie nielen politikov, ale aj Slovákov opäť rozdelila Dohoda o obrannej spolupráci medzi Slovenskou republikou a USA. Dá sa povedať, že vyvolala malú vojnu. Opozícia zmluvu kritizuje,... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pellegrini proste na obraze boduje, najmä u žien

Líderka Za ľudí upozorňuje, že Peter Pellegrini bol volebným lídrom Smeru, do parlamentu sa dostal na chrbte Smeru a pár týždňov po voľbách, keď si myslel, že Robert Fico ako politik skončil, zutekal aj s partiou jemu podobných biznismenov (Žiga)  a oportunistov (Erik Tomáš).

"Napriek tomu, že je to strana, ktorá neprešla voľbami, je v televíznych diskusiách najčastejším hosťom. A to nehovorím o tom, že v prvej diskusnej relácii v Novom roku na Markíze nie je ani prezidentka, ani predseda parlamentu, ani premiér, ale zástupca politickej strany, ktorá ani neprešla voľbami," kritizuje výber televízií ministerka.

V. Remišová chce nakúpiť a rozdať tablety pre seniorov
Slovensko chce z plánu obnovy minúť niekoľko desiatok miliónov eur na zlepšenie digitálnej gramotnosti seniorov. Na tento účel im kúpi a rozdá tablety. To však nie je cieľom projektu, tablet už má byť akousi odmenou za to, že títo seniori absolvujú... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

TV Barrandow radí: Kúpte si televíziu a na obrazovke môžete byť od rána do večera

Markízou ale Remišovej kritika nekončí. Tlak jej zdvihla aj verejnoprávna televízia. "To isté platí pre dnešnú diskusnú reláciu v RTVS o 5 minút 12, kde boli zástupcovia koaličných a opozičných strán, ktoré prešli voľbami a - veľké prekvapenie - zástupca strany Hlas, teda jediná strana z tejto zostavy, ktorá voľbami neprešla," vylieva si Remišová zlosť na obrovskú nespravodlivosť, ktorú na nej páchajú televízie.

Pre tých, ktorí by jej chceli oponovať, že Hlas vyhráva všetky prieskumy a televízie majú výhodu slobodnej voľby, má odkaz, že to je pomýlený argument.

„Všetci vieme, ako vyzerajú prieskumy a ako nakoniec dopadnú voľby, často úplne ináč… Preto v normálnej parlamentnej demokracii sú jediným relevantným prieskumom výsledky vo voľbách. Dnes to vyzerá tak, že niektoré médiá si už vybrali politika, ktorého idú systémovo vyrábať,” stojí si za svojím Remišová.

Nevyhovárajte sa farizejsky, ale jednoducho rozhodnite! Vyzýva ministra finacií jeho predchodca
Matovič sa ohľadne Obrannej zmluvy s USA len vyhovára! Tvári sa, že jeho sa netýka! Na Matovičovi však podstatne závisí, či zmluva bude podpísaná alebo nie. Upozornil na to poslanec parlamentu a exminister financií Ladislav Kamenický vo svojom... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.