V Česku vyšla "Deklarace lékařů k povinnému očkování". Slovenskí lekári sladko spia?
10 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Na tlačovej konferencií k tomuto dokumentu vystúpilo niekoľko zástupcov profesií, ktorých by sa prípadné povinné očkovanie mohlo týkať. Aké sú ich argumenty proti povinnému očkovaniu?

Masívna podpora

Deklaraci lékařů k nátlaku na očkování zverejnili pred šiestimi týždňami a za ten čas ju podporilo takmer dvetisíc lekárov a celkom ju podporilo viac, než 80 tisíc ľudí, hovorí MUDr. Václav Hrabák. "Veľké množstvo lekárov stojí za svojimi pacientmi a ak by úrady začali proti niektorému z nich vystupovať, ostatní lekári sa za neho postavia." Hovorí MUDr. Hrabák v úvode tlačovky. 

Reťazová reakcia

Vyhláška o povinnom očkovaní sa týka aj ďalších profesných skupín (zdravotné sestry, sociálni pracovníci, policajti...). Tie postupom času zverejnili obdobné deklarácie. Podporu a pomoc vyjadrili aj právnici. 

Nie občania, ale štát neverí slovenskej vede! Nedá financie na boj s covidom
Slovenskí vedci, ktorí sa nepotrebujú ukazovať pred médiami a strašiť občanov pred koronavírusom, stoja za významným objavom, ktorý môže zvrátiť epidémiu covid 19. Protilátky, ktoré vyvinuli, sú účinné aj proti omikronu. Podporu svojho projektu... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Všetci za jedného...

Preto všetci spoločne zorganizovali túto tlačovú besedu, pretože chcú postupovať spoločne. Pretože ak variant omikron "preletí" populáciou, väčšina ľudí získa prirodzenú imunitu a očkovanie všeobecne tak stratí na význame, tvrdí MUDr. Hrabák vo svojom preslove.

Neplánovaný záver od zdravotnej sestry

V závere TK vystúpila zdravotná sestra, ktorá prítomným popísala, čo sa dialo v jednotlivých vlnách. "Akýkoľvek pacient prišiel k nám na akútnu ambulanciu a čo len trošku zakašľal, písala sa mu diagnóza suspektného covidu. Prečo - boli za to skvelé peniaze. Keď sme sa rozdelili a vznikla covidová ambulancia, tak na covidovú nechcel ísť nikto. Ja som nemala problém chodiť tam dobrovoľne. Keď ale kolegovia zistili, že je za to príplatok 300-500 korún za hodinu, tak sa o to miesto bili. Bolo to držhubné. My sme boli radi, že sme boli zaplatení tak, ako by sme mali byť zaplatení normálne. Už covidovú ambulanciu nemáme, máme len akútnu a kolegom sa to nepáči. Chcú covidových pacientov, lebo sú za to veľmi dobre zaplatení." Upozorňuje zástupkyňa zdravotných sestier.

Neplatí to náhodou aj pre Slovensko?

"Takže ak zaplatíte zdravotné sestry tak, ako by ste mali, nebudú musieť klamať v číslach." hovorí zdravotníčka: "Je to jednoduchá matematika. 

Ministrana Za ľudí opäť otvára tému o povinnom očkovaní
Hlasovať za povinné očkovanie proti novému koronavírusu si vie zo zástupcov koaličných strán predstaviť podpredsedníčka strany Za ľudí Viera Leščáková. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 uviedla, že je čas sa o tom začať rozprávať, argumentovala... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD