Ministrana Za ľudí opäť otvára tému o povinnom očkovaní
09 | 01 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Hlasovať za povinné očkovanie proti novému koronavírusu si vie zo zástupcov koaličných strán predstaviť podpredsedníčka strany Za ľudí Viera Leščáková. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 uviedla, že je čas sa o tom začať rozprávať, argumentovala významom očkovania a tým, že krajina sa musí ekonomicky i spoločensky nadýchnuť. "Dostupné motivačné nástroje na zvýšenie zaočkovanosti už boli prijaté," upozornila.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš i predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová sú za využitie všetkých motivačných nástrojov, aby sa nemuselo povinne očkovať. "Ľudia si zaslúžia, aby sa s nimi ešte viac komunikovalo a vysvetľovala dôležitosť očkovania," myslí si Zemanová. Člen predsedníctva hnutia Sme rodina Igor Kašper sa obáva, že povinné očkovanie by spôsobilo rozvrat v spoločnosti.

Podpredsedovia strany Smer-SD a mimoparlamentného Hlasu-SD Richard Takáč a Erik Tomáš v diskusii zdôraznili, že očkovanie musí ostať dobrovoľné. Predseda strany ĽSNS Marian Kotleba spochybňuje samotnú vakcináciu proti novému koronavírusu.

Predseda strany Smer - SD: Referendum sa spustí bez ohľadu na postoj Hlasu - SD
Predseda strany Smer - SD Robert Fico na svojom profile zverejnil video k ich zámeru usporiadať referendum o podpísaní obrannej dohody medzi Slovenskom a USA. Táto dohoda vyvoláva prudké konflikty medzi opozíciou a koalíciou, no vlnu nevôle... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Ján Papuga