Slovenskí branci spolupracujú s poľskými extrémistami! A čo s tým má Harabin?
10 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Obviňujú ich zo spolupráce s extrémistami! Na podozrivú poľsko-slovenskú spoluprácu upozornilo Investigatívne centrum Jána Kuciaka.

Polovojenská skupina Slovenskí branci spolupracuje s poľskými extrémistami spájanými s útokom na Ukrajine s proruským pozadím. Upozornilo na to Investigatívne centrum Jána Kuciaka (ICJK) v spolupráci s projektom Infosecurity a investigatívnymi novinármi z poľskej Nadácie reportérov, píšu Parlamentné Listy.

Spolu sa školia aj cvičia

Slovenskí branci sa chvália prehlbujúcou sa spoluprácou s poľskou jednotkou Strzelec (Strelec). Mali už viaceré školenia a cvičenia.
Spolupráca s poľskými jednotkami Strzelcov umožnila Slovenským brancom zacvičiť si napríklad na strelnici, kde sa im do rúk dostali aj zbrane s ostrými nábojmi.

S polovojenskou organizáciou Strzelec najprv Slovenskí branci absolvovali výcvik taktickej medicíny. A v novembri 2021 mali ďalšie spoločné cvičenie, školili sa v oblasti „protiteroristických techník”.

Výzva vláde: Pravidlá zostávajú pre šport príliš prísne!
Zdravie Slovákov je prvoradé! Toto už počúvame takmer dva roky, keď chce vláda vysvetliť tvrdé proticovidové opatrenia. O tom ale nesvedčia neadekvátne prísne opatrenia na športoviskách. Primátor Spišskej Novej Vsi preto vyzval vládu na zmenu... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Podpaľačský útok v Užhorode

Členovia vedenia jednotky Strzelec 2077 Kraków, ktorá má k Slovenským brancom blízko, boli v minulosti prepojení s poľskou neofašistickou a prokremeľskou skupinou Falanga, ako aj s prokremeľskou politickou stranou Zmiana.

Bývalý veliteľ jednotky navyše sedí vo väzení za podpaľačský útok v ukrajinskom Užhorode. Ten podľa jeho výpovedí naplánoval a financoval nemecký politik z Alternatívy pre Nemecko (AfD) s výraznými prepojeniami na Kremeľ.

„Útok na kultúrne centrum maďarskej menšiny chceli podpaľači hodiť na ukrajinských nacionalistov, čo by zvýšilo napätie medzi Ukrajinou a Maďarskom. Napätie, aké v tom čase podľa expertov mohlo vyhovovať najmä Rusku, ktoré je s Ukrajinou v nevyhlásenej vojne,“ uviedlo ICJK.

Štrajk učiteľov na spadnutie. Vláda dostala ešte čas
Učitelia v zastúpení školskými odbormi dávajú vláde ešte šancu. Ak vládne strany nesplnia svoje predvolebné sľuby, učitelia pôjdu do štrajku. Konečné slovo majú povedať po rokovaní odborárov s premiérom. Termín stretnutia však, ako sme si už... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Spolupráca s Harabinom

Investigatívne centrum tiež upozornilo na to, že Slovenských brancov a poľských Strzelcov spája aj to, že obe organizácie majú politické konexie, najmä na pravom okraji spektra.

Napríklad v roku 2018 spolupracoval veliteľ Slovenských brancov Peter Švrček so Štefanom Harabinom na príprave manifestu a aj dnes sú tváre Slovenských brancov prepojené aj s pravicovými stranami.

Mazurek porovnáva spôsob hlásenia nežiadúcich účinkov po očkovaní na Slovensku a v USA
Milan Mazurek z hnutia Republika sa v najnovšom príspevku pustil do ministerstva zdravotníctva SR. Tvrdí, že ich štatistiky sa javia ako číry nezmysel. A to najmä z pohľadu úmrtí po očkovaní. Naopak, vyzdvyhuje transparentnosť hlásení z USA. Viac... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.