Výzva vláde: Pravidlá zostávajú pre šport príliš prísne!
10 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Zdravie Slovákov je prvoradé! Toto už počúvame takmer dva roky, keď chce vláda vysvetliť tvrdé proticovidové opatrenia. O tom ale nesvedčia neadekvátne prísne opatrenia na športoviskách. Primátor Spišskej Novej Vsi preto vyzval vládu na zmenu pravidiel pri návšteve športových podujatí, píše denník Nový Čas.

Prehnane prísne pravidlá

Podľa neho je čas na úpravu podmienok pre fanúšikov v interiéroch športovísk. „Športovci v našom meste dosiahli v posledných rokoch pozoruhodné výsledky, medzi ktoré patrí double v basketbale mužov alebo postup hokejistov do extraligy. V mnohom za svoje úspechy vďačia obrovskej podpore svojich fanúšikov,“ upozornil Bečarik.

Primátor tiež zdôraznil, že mesto v posledných rokoch investovalo státisíce eur do rekonštrukcie športovísk. „Snažíme sa investovať do našej budúcnosti, do zdravia našich obyvateľov. Len zdraví ľudia môžu plnohodnotne zvládať krízy, akými je pandemická situácia. Lenže bez divákov nie je šport športom, bez osobného zážitku zo športových súťaží klesá aj motivácia ľudí športovať,“ skonštatoval Bečarik.

Primátor preto plne podporuje snahy športových klubov na zmenu pravidiel. Podľa neho ide o logický krok, keď je plno športujúcich Slovákov v Tatrách alebo Poľsku.

Uvoľnia sa podmienky pre hromadné podujatia, konať by sa mali iba v režime OP
Podmienky pre hromadné podujatia sa uvoľnia, konať by sa mali v režime OP (očkovaní - po prekonaní ochorenia COVID-19). Pre nízkorizikové podujatia odporúča vláda maximálne 100 osôb alebo naplnenie 50 percent kapacity. Pre stredne rizikové... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

S primátorom súhlasí aj ZMOS

S výzvou Bečarika súhlasí aj Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS). Podľa jeho hovorcu Michala Kaliňáka je potrebné zvážiť aj návrat športovcov na športoviská.

„Toto je názor, ktorý nájdeme v mnohých obciach a mestách, kde do obnovy a výstavby ihrísk a športovísk investovali nemálo peňazí a teraz sú prázdne. Namiesto toho, aby boli plné ľudí, ktorí sa chcú hýbať, čo je dobré aj v súvislosti s prevenciou proti ochoreniu COVID-19, tak sa využívať nemôžu. Myslíme si, že by sa športoviská mali otvoriť pre verejnosť,“ skonštatoval hovorca.

Za zmenu pravidiel je aj primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko. Je podľa neho dôležité, aby sa opatrenia aspoň mierne uvoľnili, pretože uzatvorenie športovísk a kultúry by mohlo mať z dlhodobého hľadiska veľmi zlé následky na spoločnosť.

Opäť načrieme hlbšie do peňaženky! Správcovské spoločnosti už rozposielajú nové zálohové faktúry
V novom roku si priplatíme za energie aj 7 eur naviac! Práve v týchto dňoch už správcovské spoločnosti začínajú rozposielať nové zálohové faktúry. Realitou pre mnohé domácnosti budú o rok zrejme nové nedoplatky, informuje televízia JOJ. Je to... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.