I. Maiga píše o tom, že v Mali sa dejú inšpiratívne veci
10 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Slovenské médiá len sporadicky a (ako inak) veľmi tendenčne informujú o situácii v Afrike. Pritom v Mali sa dejú veci, z ktorých by sme si mohli vziať príklad. Na svojom profile o nich informuje Ibrahim Maiga.

Medzinárodná izolácia

"Spolok západoafrických krajín sa rozhodol, že od 9. januára uzavrú všetky svoje hranice s Mali. Zmrazili všetky účty krajín a občanov v centrálnej banke, odvolali svojich veľmvyslancov - izolovali Mali. Po celonárodnom sneme sa Malijčania rozhodli, že minimálne 5 rokov nechávajú moc v rukách národnej armády. Tá teraz s Ruskom úspešne likviduje teroristov a zadržiava skorumpovaných činiteľov, ktorí páchali ekonomickú trestnú činnosť." Informuje I. Maiga.

Dôvera občanov vo vojenský režim

Ten podľa I. Maigu zabraňuje rozkrádaniu štátu. Mali má tiež podporu susedného Alžírska a Ruska. "Francúzsko a spol už nevedia, čo vymyslieť. Ukázali sme im dvere, no oni stále nie a nie odísť. Dnes sa Mali rozhodlo stiahnuť svojich veľvyslancov zo všetkých krajín, ktoré sa včera zapojili do blokády hraníc."

TOTO nikoho nepoteší! Pekári povedali, ako to bude s cenami chleba a pečiva v roku 2022
Ceny chleba a pečiva budú pokračovať v raste aj v roku 2022. Príčinou sú neustále stúpajúce náklady prakticky všetkých vstupov a absolútna absencia pomoci pre odvetvie zo strany štátu. Výrobcovia chleba a pečiva tak nemajú inú šancu ako okamžite... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Mali si chráni suverenitu

"Nik nemá právo zasahovať do našich vnútorných záležitostí. Garantujem vám, že Mali je na dobrej ceste k skutočnej slobode. Bude to domino efekt. Na Slovensko i do Čiech vám prajem pekný deň." Lúči sa s čitateľmi I. Maiga.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD