Europoslanec Radačovský sa hnevá, že osem kolegov verejne odsúdilo cestu šéfa GP do Ruska
10 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Osem europoslancov zo štrnástich odsudzuje zámer generálneho prokurátora M. Žilinku cestovať na 300. výročie ruskej prokuratúry. Takáto návšteva je podľa nich znevážením rozhodnutia EP, ktorý Alexejovi Navaľnému udelil Sacharovovu cenu. Zamýšľa sa v statuse europoslanec a predseda mimoparlamentnej strany Slovenský patriot, Miroslav Radačovský

Porovnanie

"Ja by som Navaľného ako akýsi príklad kolaborácie s EÚ proti Rusku neuvádzal. Mal som možnosť stretnúť sa na septembrových voľbách v Ruskej federácii, okrem iných, aj s podporovateľmi Alexeja Navaľného." Píše M. Radačovský: "Bol som ako jediný slovenský europoslanec dcérou A. Navaľného a vedúcim jeho tímu pozvaný na súkromný obed po udelení Sacharovovej ceny v Štrasburgu." Jeho prípad porovnáva s p. Cichanovskou, ktorá sa za podpory USA a EÚ vyhlásila za prezidentku Bieloruska, aby vzápätí vlastnú krajinu opustila a v zahraničí nabáda na sankcie.

"Alexej Navaľnyj sa po liečení v Nemecku do Ruska vrátil a pritom vedel, že pôjde za majetkový, nie politický delikt, do väzenia. Nikdy nevyzýval západ na sankcie proti Rusku. Nnikdy nenapádal zahraničnú politiku Ruska. Alexej Navaľnyj je politickým súperom Vladimíra Putina," menuje porovnanie Cichanovskej a Navaľného, ktorý bojuje proti korupcii a oligarchom v Rusku: "Navaľnyj by určite neschvaľoval to, aby sa vojská NATO približovali k ruským hraniciam. Navaľnyj nebude súhlasiť, aby Sevastopoľ na Kryme nepatril Rusku. Navaľnyj je skutočný ruský patriot a nikdy nezapredá Rusko ani jeho pozíciu vo svete podľa predstáv EÚ a USA za akúsi Sacharovovu cenu."

Bývalí politici odkazujú prezidentke: Dohoda s USA je vaša právomoc! Vyjadrite sa konečne
Pani prezidentka nám tak trochu zaspala! Na slovenskej politickej scéne prebieha nová vojna a Zuzana čaputová by ju mohla zastaviť. Doteraz však nevyužila jednu z prezidentských najsilnejších právomocí a nevyjadrila sa k Dohode o obrannej... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Rusko nie je národ quislingov

"bez ohľadu na to, či o politickú moc súperia dvaja skutoční ruskí patrioti Putin a Navaľnyj, hoci s rôznymi názormi na fungovanie ruskej spoločnosti." Konštatuje europoslanec s tým, že Rusku už nevládne takmer nevládny, no západom oslavovaný Jeľcin. "Človek zaujímajúci sa o literatúru vie, že v roku 1965 bol ruský spisovateľ Michail Šolochov ocenený Nobelovou cenou za literatúru. Je okrem iného autorom románu Tichý don. Pri jeho prečítaní určite pochopíte.".Lebo Rusi hoci medzi sebou bojujú, nikomu nedovolia, aby ich hanil.

Volá po objektivite

"Vždy som mal predstavu ako europoslanec, že Európsky parlament , Kancelária EP na Slovensku, redaktori TASR v Bruseli by mali byť objektívni a mali by dať možnosť k dôležitým spoločensko-politickým udalostiam vyjadriť sa nielen „vyvoleným“ , ale všetkým europoslancov. Nebolo to tak v minulosti a nebude to asi ani v budúcnosti. Prečo? Domyslieť si môžete všetci. Toto je ich pochybná, možno aj niekým zaplatená, objektivita. A to pre mier v Európe, vo svete, ale ani v bežných medziľudských vzťahoch nie je dobré, pokiaľ nechcem použiť pojem, podlé až zákerné." Píše na záver europoslanec a predseda strany Slovenský patriot, Miroslav Radačovský.

V Česku vyšla "Deklarace lékařů k povinnému očkování". Slovenskí lekári sladko spia?
Na tlačovej konferencií k tomuto dokumentu vystúpilo niekoľko zástupcov profesií, ktorých by sa prípadné povinné očkovanie mohlo týkať. Aké sú ich argumenty proti povinnému očkovaniu? Masívna podpora Deklaraci lékařů k nátlaku na očkování... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.