V. Remišová vodu káže, víno pije. Ďalší jej pokrytecký status?
09 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Ministerka a predsedníčka zanikajúcej strany Za ľudí Veronika Remišová na svojom Facebooku zverejnila moralizujúci text o politickej kultúre. Zabudla však na to, kto v posledných dvoch rokoch politickú kultúru v politike nastolil. Jej stredobodom sa vo zverejnenom statuse stala opozícia. Treba však uvítať, že nepíše o DPH, prechádzke na uzavretom turistickom chodníku, poprípade jej skvelé návrhy na zavedenie povinného očkovania v krajine.

Podľa Remišovej Smer - SD prekračuje všetky červené čiary normálnej opozičnej politiky. Napriek tomu, že červená svieti pri vyjadreniach koaličných politikov typu Matovič, Naď, Žiak, Šeliga a mnoho iných.

Remišovej hrozí mastná pokuta vyše 6.000 eur
Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) rieši pohyb vicepremiérky Veroniky Remišovej (Za ľudí) na turistickom chodníku počas zimnej uzávery. K prípadu eviduje dva občianske podnety. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa SIŽP Tamara... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | tasr

Podľa nej sa zaužívalo, že politik smie všetko. Musí zniesť aj to, že sa pozoruje jeho súkromie. Napriek tomu, že jej bývalá ministerka Kolíková či ministerstvo vnútra chcú postihovať tzv. dezolátov s iným názorom, otvorene píše, že politici musia zniesť, že ich deťom nadávajú na sociálnych sieťach a prípadne im prajú chorobu, či smrť. Musia zniesť, že sa o nich klame, nadáva sa im najhoršimi menami, prípadne sa ich súkromné čísla zverejnia na sociálnych sieťach. Zaujímavé, že jej takýto status nenapadol pri kauze prezidentkinej dcéry. Čaputová vtedy nezvládla ani len neutrálny komentár opozičného politika Tomáša Tarabu.

Ústavná právnička: Za stav našej spoločnosti môžu politici. Na čele s prezidentkou
Ústavná právnička Judita Laššáková sa vyjadrila na svojom profile k agresivite detí a mládeže, ktorá sa stupňuje. Reagovala tak na udalosť z Miloslavova, kedy došlo k týraniu dieťaťa inými neplnoletými deťmi. Svoj text uviedla pod titulkom... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Do politiky vstupujú často bezškrupulózne, neempatické a egomaniacke typy

„Dôsledkom toho je, že slušnému človeku sa do politiky často nechce, pretože zarobiť si môže dokonca lepšie v súkromnom sektore bez toho, aby bol on a jeho blízki neustálym objektom nenávistných a ponižujúcich verejných komentárov. A spoločnosť sa následne čuduje, prečo do politiky často idú ktoré na oplátku tiež nadávajú iným, klamú, prípadne tí horší zneužívajú moc a kradnú – veď nejako musia kompenzovať ten neustály tlak a každodenný náklad negatívnej emócie v médiach a na sociálnych sieťach,“ píše Remišová, čím zrejme opísala aj situáciu v koalícii, keď OĽaNO pozostáva zo zoskupenia rôzne pozbieraných ľudí rôzneho charakteru. V podstate má ale pravdu: Do politiky vstupujú často bezškrupulózne, neempatické a egomaniacke typy.

Blahu je stále tŕňom v oku koalície

Remišová sa oprela do opozičného politika Ľuboša Blahu, ktorý je poslancom Smeru - SD a je známy tým, že píše tvrdé, no zväčša argumentačne podložené statusy, ktoré sa tešia masovému záujmu. Rozrušil ju jeho status na adresu Juraja Šeligu (Za ľudí), ktorý si zo svojej pozície dovolil zasiahnuť do rozhodnutia nezávislého generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Ten sa chce zúčastniť osláv založenia ruskej prokuratúry. Blaha Šeligovo konanie označil za neadekvátny a neprimeraný zásah koaličného poslanca do integrity generálneho prokuratúra, ba podáva na Šeligu trestné oznámenie.

Remišovej "ofajč" a argumentácia krikom
"Tie vaše vianočné dôchodky - to je najväčší ofajč ľudí"... zaskvela sa predsedníčka mikrostrany Za Ľudí Veronika Remišová v relácii Na hrane televízie JOJ." Omg. Prehltol som. Po dvadsiatich minútach vykrikovania, arogancie a prejavu skôr flárky... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Remišovej sa nepáči útočenie na zovňajšok jej koaličných kolegov. Asi zabudla, kto expresivitu a osobné invektívy v politike zaviedol a neváha ani v súčasnej pozícii ministra použivať hrubé slová. „Nikdy som sa ani ja, ani nik z mojich kolegov zo strany Za ľudí neznížili k tomu, aby sme sa vysmievali iným politikom za to, že majú väčšie (alebo menšie) uši, nikdy nerozoberáme ich súkromie, ženy, deti, frajerky, červené nosy z bohviečoho, psychopatické prejavy, a podobne,“ píše Remišová. Remišová si zrejme neuvedomuje, že útoky na výzor politikov sú prejavom zúfalstva. Pretože súčasná koalícia vecné, odborné, ba ani masovo zdieľané argumenty neprijíma, nekoná, netrestá za zlyhania a presadzuje si ako valec aj tie najnezmyselnejšie nápady. Vtedy sa zlosť ventiluje expresívnejšími spôsobmi.

Lyžovačka uprostred epidémie je ďalšou ranou pre solidaritu s občanmi

„Sťažujeme sa, že spoločnosť je rozdelená, že je plná nenávisti, no je to presne tento typ verejného prejavu, ktorý robí v spoločnosti hlboké rany a zanecháva za sebou spálenú zem. Za toto stále väčšie rozdeľovanie spoločnosti sú zodpovední nielen politici, ale aj všetci, čo im za to tlieskajú,“ píše na záver Remišová. Spoločnosť však rozdeľuje aj nesolidarita politikov s ťažko skúšanými občanmi. Asi ťažko sa objaví porozumenie ľudí, čo musia dodržiavať opatrenia a nemajú peniaze na dovolenku, keď vidia práve Veroniku Remišovú, ako sa premáva na lyžiach a užíva si slobody s úsmevom na tvári. A pár dní predtým exotický úlet ministra Lengvarského.  

Remišová je opäť za hviezdu internetu. TOTO hocikto nezapotí. (VIDEO)
Že v našej vláde sedia ľudia s „ľahším“ myslením vedia už mnohí Slováci, no ministerka a šéfka strany Za ľudí je zrejme v popredí celej skupiny. Nasvedčujú tomu viaceré jej vyjadrenia, ktorými doslova „ohúrila“. Tak, ako týmto posledným. Politika... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.