Poslanec vyzýva Čaputovú na vypísanie referenda. Zareaguje prezidentka aj teraz tak rýchlo ako pri svojej dcére?
08 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Požiada Zuzana Čaputová vládu o vypísanie referenda k dohode s USA? K tomuto kroku ju hlasno vyzýva nezaradený poslanec Tomáš Taraba (Život - národná strana)

"To, že prezidentka zmarila referendum ľuďom, aby zachránila nekompetentnú vládu pri moci, je jedna vec." Píše Tomáš Taraba, predseda strany Život-NS: "Druhá vec je, že pri vojenskej zmluve sa tvári, že 35 zásadných výhrad generálneho prokurátora ani neexistujú."

Vláda plná lobistov

"V čase, kedy máme vládu, v ktorej sedí napríklad minister zdravotníctva, ktorý sa verejne pred kamerami prizná, že robí len to, čo mu povie Pfizer a vláda ho naďalej v pohode nechá na funkcii, dá sa predpokladať, že vláda je plná takýchto zahraničných lobistov, ktorí haja záujmy iných a nie Slovákov," upozorňuje politik: "Preto je logické, že ak hovorí ktokoľvek z Hegerovej vlády o Štandardnej vojenskej medzinárodnej zmluve, ja dobre spozornieť."

Mimoparlamentné strany hovoria o potrebe spolupráce, Slovensko je vraj v ohrození
Mimoparlamentné strany Dobrá voľba a Umiernení a Maďarské fórum hovoria o potrebe spolupráce a vytvorení alternatívy, aby sa do vlády už nevrátil Smer-SD. Šéf Maďarského fóra Zsolt Simon skonštatoval, že jeho strana sa nepripravuje s nikým spájať,... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Nebuďme voči nikomu submisívni

"USA sú náš spojenec, významný investor a nie nepriateľ. To však neznamená, že nemôžeme viesť normálnu serióznu debatu o tom, čo je a čo nie je vo vojenskej zmluve v súlade s našou ústavou, právom a či ju vôbec Slováci chcú." Pripomína predseda Život-NS: "Bez serióznej debaty medzi ľuďmi len narastie pocit, že vo vojenských veciach nikto neberie názor na ľudí, vrátane tých miliardových nezmyselných nákupov na techniku, ktorú nikdy my nevyužijeme a je nám zbytočná.

Výzva na referendum

"Preto vyzývame Zuzana Čaputovú, aby požiadala aj ona vládnu koalíciu o vypísanie referenda v parlamente k vojenskej zmluve. Ak nie, budeme toto na pôde parlamenty iniciovať v rámci opozície." Končí T. Taraba svoj status.

Premiér hodil rukavicu, Artut Bekmatov ho vyzýva
Predseda hnutia Socialisti.sk si všíma, ako sa správa predseda vlády Slovenskej republiky Eduard Heger. Vníma ho ako súčasť proatlantickej kliky, ktorá chce Slovensku vnútiť dohodu s USA. Adresuje mu nasledovnú výzvu. Nie je schopný vecnej... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.