Premiér hodil rukavicu, Artut Bekmatov ho vyzýva
07 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Predseda hnutia Socialisti.sk si všíma, ako sa správa predseda vlády Slovenskej republiky Eduard Heger. Vníma ho ako súčasť proatlantickej kliky, ktorá chce Slovensku vnútiť dohodu s USA. Adresuje mu nasledovnú výzvu.

Nie je schopný vecnej diskusie

Premiér výhrady oponentov nazýva konšpiráciami alebo dokonca klamstvami. Predseda hnutia Socialisti.sk píše: "Opakuje, že je to štandardná zmluva, poukazuje na to, že aj Poliaci ju majú podpísanú, opakuje, že je to rámcová zmluva (len tie rámce sa akosi nedajú posúvať v prospech SR)... Či počúvate Naďa, Korčoka, alebo Hegera, tak je to navlas rovnaké. Tie isté frázy. Hovorené zrejme podľa rovnakých nôt."

"Mňa však v premiérovom posolstve zaujala jedna vec. Očakávanie vecnej diskusie. No...neviem ako vy, ale ja si po včerajšku nemôžem pomôcť - na strane zástancov súčasného znenia dohody nebolo ani zamak vecnosti." Poznamenáva A. Bekmatov: Tú do tejto diskusie podľa Bekmatova vnášajú práve ľudia, ktorí upozorňujú na riziká súčasného znenia dohody.

Odkaz prezidentke a poslancom: Aj neúplné rodiny potrebujú právny štát!
Základnou bunkou spoločnosti je rodina. Nie vždy to však dvom, ktorí si rodinu založili, vydrží. V neúplných rodinách dominujú mnohokrát roky trvajúce súdne spory. Práve im sa venuje Slavěna Vorobelová. Životné priority "Pre väčšinu z nás je to... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Ale ak premiér očakáva vecnú diskusiu, Bekmatov ho berie za slovo a adresuje mu výzvu na prípravu vyváženej televíznej diskusie vo vysielaní RTVS. Výzvu prinášame v plnom znení:

Vážený pán predseda vlády!

Ak ste mysleli svoj záujem o vecnú diskusiu pri téme obrannej dohody SR a USA úprimne, tak Vás navrhujem, aby ste zaštítili televíznu diskusiu vo vysielaní verejnoprávnej televízie za účasti oboch názorových skupín.

Za kritikov súčasného znenia zmluvy by vystúpili zástupcovia občianskej verejnosti, ktorí vypracovali hromadnú pripomienku podpísanú viac ako 20 tisíc ľuďmi. Ďalej zástupcovia parlamentnej i neparlamentnej opozície a zástupcovia záujmových združení ako napríklad KOZ reprezentujúce státisíce pracujúcich občanov. Za obhajcov súčasného znenia zmluvy by mohli vystúpiť predstavitelia ministerstva zahraničných vecí, ministerstva obrany, proatlantických mimovládnych organizácií či predstaviteľ Stálej delegácie SR pri NATO. Kvalifikovanosť takejto diskusie môžu ešte zvýšiť aj experti z oblasti legislatívy a zástupcovia akademickej obce.

Vážený pán predseda vlády, pevne verím, že Vaše očakávanie "kvalifikovanej diskusie, v ktorej prevládne duch ochrany slobody a demokracie " je úprimné, a že na moju výzvu zareagujete kladne.

A. Belousovová: Pre nás je dohoda s USA jednoznačne okupačnou zmluvou
Na to, aby sme pochopili celú ohavnosť a nebezpečnosť zmluvy s USA, je potrebné ju vnímať v kontexte ďalších udalostí. - Prináša iný pohľad na túto dohodu predsedníčka NaS, Anna Belousovová. A k tomu stačí pohľad do mapy "Pravda je taká," píše A.... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.