Taliansko zavádza povinné očkovanie! Opozícia hovorí o útoku na občianske práva
07 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Talianska opozícia hovorí o útoku na občianske práva. Vláda zavádza povinné očkovanie proti COVIDu pre všetkých Talianov, aj cudzincov starších ako 50 rokov. Je to jediný spôsob, ako udržať školy a podniky otvorené, píše nemecký Spiegel.

Všetci nad 50 rokov

Nová požiadavka na povinné očkovanie proti koronavírusu vyvoláva v Taliansku ostrú diskusiu. Vláda teraz zaviedla povinné očkovanie pre osoby staršie ako 50 rokov. Toto pravidlo sa vzťahuje na miestnych obyvateľov, ale aj cudzincov s pobytom v Taliansku.

Útok na občianske práva

Líderka radikálnej pravicovej strany Fratelli d'Italia Giorgia Meloniová hovorí o ďalšom útoku na občianske práva. Žiada, aby sa predseda vlády Mario Draghi ospravedlnil talianskemu ľudu.

Dôvod PREČO hromadné testovanie nemá zmysel (Peter F. Mayer)
Názor Petra F. Mayera (TKP) Na začiatku bol „nový“ koronavírus. Mainstreamové médiá neustále zdôrazňovali slovo „nový“. Na druhej strane odborníci ako Wolfgang Wodarg od začiatku poukazovali na to, že 15 až 20 percent infekcií každú zimu... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Draghi predtým obhajoval zavedenie povinného očkovania z dôvodu pandemickej situácie. „Zasahujeme najmä vo vekových skupinách, ktorým v prípade ochorenia viac hrozí hospitalizácia v nemocnici. Chceme tak odbremeniť kliniky,“ – vyhlásil taliansky premiér.

Sprísnenie opatrení

Od 15. februára sa preto pravidlo 2G bude okrem povinného očkovania vzťahovať na pracovisku aj na osoby staršie ako 50 rokov. To znamená, že ak chcú nastúpiť do práce, musia byť preukázateľne zaočkovaní proti COVIDu-19, alebo musia mať doklad o tom, že ochorenie už prekonali.

„Veľký hráč“ Omikron: Vyššia náchylnosť na infekciu u očkovaných než u neočkovaných (Anton Stein)
Názor Antona Steina (TKP) Podľa britských a nemeckých údajov očkovaným hrozí väčšie riziko ochorenia na Omikron než neočkovaným. Ľudia už číslam veľmi neveria. Podľa Tichys Einblick, alebo nedávneho prieskumu INSA len 32 percent opýtaných... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

„Cieľom opatrení je udržať dobré fungovanie nemocníc a zároveň otvorené školy a podniky," - zdôvodnil ďalej Draghi. Povinné očkovanie sa rozšírilo aj na zamestnancov univerzít. Na ostatných školách už platí bežne.

Pravidlo 3G

V službách, ako je napríklad kaderníctvo, sa vzťahuje pravidlo 3G. Takže je potrebný aj negatívny test na koronavírus. Toto obmedzenie sa vzťahuje aj na prístup do úradov, na poštu, do bánk a obchodov. Obchody každodennej potreby alebo lekárne tvoria výnimku.

Klinická štúdia priniesla znepokojujúce údaje o očkovaní malých detí (Waldo Holz)
Komentár Walda Holza (TKP) Klinická štúdia spoločnosti Pfizer priniesla znepokojujúce údaje o očkovaní malých detí proti koronavírusu. Vedľajšie účinky sa vyskytli v závislosti od množstva mRNA vakcíny. U malých detí vo veku 2 až 5 rokov, ktorým... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Ako na školách?

Ďalším sporným bodom v posledných dňoch bolo, ako sa vysporiadať s variantom Omikron na školách. Od pondelka sa žiaci vrátia do tried. Draghi sa opakovane vyslovil za to, aby sa zabránilo dištančnému vzdelávaniu. Na základných školách platí, že ak sa vyskytnú dve nákazy, všetci v triede musia na desať dní prejsť na domáce vyučovanie.

Budú deti obeťou riskantného rozhodnutia vlády? (Igor Daniš)
Názor Igora Daniša (Pravda) Deti sa po zimných prázdninách vracajú od 10. januára do školských lavíc. Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) a jeho stranícky šéf Richard Sulík si presadili svoje. Môže sa im to vypomstiť, pretože v tomto... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Na stredných školách sa s dištančným štúdiom počíta až pri výskyte troch prípadov v triede. V prípade dvoch musia všetci tí, ktorí nedostali booster, teda posilňovacie očkovacie, alebo ktorí prekonali COVID-19 pred viac ako 120 dňami, prejsť na online vzdelávanie, dodáva nemecký Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Štvrtá dávka vakcíny ZLYHÁVA - prvé údaje z Izraela
Ani štvrté očkovanie nezabezpečuje dlhodobú účinnosť proti COVIDu. Ukazujú to prvé výsledky štúdie z Izraela. Hoci po druhom "posilňovači", celkovo štvrtej dávky vakcíny mRNA, hladiny protilátok nakrátko stúpnu, rýchlo opäť klesnú, píše Waldo Holz... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.