Otvárajú sa kultúrne podujatia! Ale iba v režime OP
07 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Od pondelka (10. 1.) sa otvárajú kultúrne podujatia v režime OP (očkovaní a po prekonaní ochorenia COVID-19). Kapacita bude nastavená na 50 návštevníkov. Informuje o tom Ministerstvo kultúry (MK) SR s odvolaním sa na dohodu, ktorá sa zrodila na piatkovom online rokovaní vlády.

"Po dlhých politických rokovaniach, ktoré som viedla s premiérom, ministrom zdravotníctva, a po konzultáciách s odborníkmi sme dospeli k posunu," uviedla v tejto súvislosti ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO).

Upozornila, že viac informácií poskytne Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR a presné podmienky stanoví vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Na možnosť otvoriť kiná, divadlá či koncertné sály podľa vzoru gastroprevádzok vyzvala v utorok (4. 1.) iniciatíva Otvorme kultúru, ktorá upozorňuje, že súčasný stav s pretrvávajúcimi obmedzeniami pre živú kultúru je nespravodlivý. Výzvu sprístupniť aspoň v obmedzenom režime kultúrne podujatia pre verejnosť formulovali tiež koaličné strany SaS a Za ľudí. Ministerku kritizovala a väčšiu angažovanosť v prospech kultúrnej obce od nej žiadala aj jej predchodkyňa Ľubica Laššáková (Hlas-SD).

Poslanec koalície zvolal tlačovú konfereciu, aby GP necestoval do Ruska
Juraj Šeliga (Za ľudí) sa opäť vyjadril. K ceste generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý ju má naplanovanú do Ruska. Tlačová beseda mala názov: 7 419 dôvodov pre Maroša Žilinku prečo necestovať do Ruska. V úvode sa vrátil do obdobia 1945 -... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.