Poslanec koalície zvolal tlačovú konfereciu, aby GP necestoval do Ruska
07 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Juraj Šeliga (Za ľudí) sa opäť vyjadril. K ceste generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý ju má naplanovanú do Ruska.

Tlačová beseda mala názov: 7 419 dôvodov pre Maroša Žilinku prečo necestovať do Ruska.  V úvode sa vrátil do obdobia 1945 - 1946. 

Tri mená, ktoré uviedol hneď v úvode vybral Juraj Šeliga zo zoznamu 7419 občanov vtedajšieho Československa, ktorí boli v rokoch 1945 - 1946 vyvezení do Sovietskych gulagov. Stalo sa to podľa Šeligu aj vďaka sovietskej prokuratúre. Šeliga si myslí, že ak sa Žilinka zúčastní na oslavách prokuratúry, tak pôjde o výsmech týmto občanom a ich rodinám, ak tam pôjde.

Apeloval tým, že prokuratúra v Rusku slúži ako predĺžená ruka vládnej moci v Rusku. Šeliga ukázal fotky obetí komunizmu z minulého obdobia a upozornil na politických väzňov v Rusku a tých, ktorých vraždy nie sú doposiaľ vyšetrené, pretože ich nechcú vyšetriť. Ako tam bude stáť? Pýtal sa a striktne žiadala, aby generálny prokurátor zrušil zahraničnú cestu do Ruska a rešpektoval to, že Slovensko je členským štátom EÚ, ktorý drží dohody. 

"Maroš Žilinka by mal v rámci ochrany právneho štátu a zachovania dobrého mena Slovenska dobre zvážiť a zrušiť túto cestu. Ja mu tento zoznam obetí odovzdám. Rovnako mu odovzdám oficiálny list a verím, že zvíťazí ochrana demokracie a ľudských práv." Uviedol v závere tlačovej konferencie Juraj Šeliga (Za ľudí). 

Ústavný súd sa vyjadril: Mikasove vyhlášky sú neplatné. Mainstream účelovo mlčí!
Krátko pred silvestrovskou polnocou Ústavný súd (ÚS) vydal rozhodnutie k podnetu ochrankyne práv k súladu zákona o ochrane verejného zdravia s ústavou. Väčšina novín a médii prevzala agentúrnu informáciu s krátkym komentárom o zrušení možnosti... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.